У Ковелі запрацювала виставка ікон «Мандруючі святі»

 

Тут представлено 42 ікони, які написані українськими та польськими художниками на міжнародних пленерах іконопису на Волині. На її відкриття завітали голова облдержадміністрації Борис Клімчук, Генеральний Консул Республіки Польща в Луцьку Беата Бживчи, духовенство та художники – автори ікон, повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.

У 2011 та 2012 роках іконописні пленери проходили в селі Замлиння Любомильського району. Тоді художники два тижні спільно творили та поглиблювали свої знання з іконопису. У результаті з’явилися нові цікаві ікони, які після пленеру мандрують містами України та Польщі. Попередні вернісажі відбулися в Луцьку, Львові, Володимирі-Волинському та Дубні.

Нині в Замлинні проходить третій пленер, який об’єднав ще більше митців з різних країн і різних конфесій.

Художні пленери з іконопису проходять на Волині при підтримці Консульства Республіки Польща в Луцьку. Беата Бживчи подякувала керівникам обласної та міської влади за розуміння та допомогу в організації виставки, а митцям за чудові твори мистецтва.

Виставка «Мандруючі святі» працюватиме в Ковелі впродовж місяця.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>