До Почаєва хресним ходом ішли разом поляки і ратнівчани (фото)

Святкування величного свята – 1025- річчя Хрещення Київської Русі –  розпочалося 26 липня у Ратному біля пам’ятного знака, встановленого на честь 2000-ліття Різдва Христового. Ознаменувалося воно  тим, що участь у ньому взяли православні паломники з Польщі – 39 чоловік, які пішим ходом йшли до Почаєва. Святковий молебень провів владика Володимир-Волинський та Ковельський Володимир разом із благочинними та отцями Ратнівського та Гірниківського благочинь.   Участь у святковому дійстві взяли православні з багатьох сіл району.

Владика привітав усіх із знаменною подією 1025 – річчям Хрещення Русі святим рівноапостольним князем Володимиром, й побажав православним, аби милостивий Господь укріпив усіх у вірі і хранив на многії та благії літа.

- Ми вже шостий день у дорозі до Почаєва, - говорить одна з паломниць з Польщі. – Раніше ми приїжджали автобусами. А це вперше після війни йдемо пішки, відроджуємо довоєнну традицію пішої ходи до Почаєва. Думаємо, що дійдемо до цієї православної святині 4 серпня. По білоруській землі разом з нами йшли білоруси, від кордону до кордону. Продовження нашої ходи буде разом з вами, українцями. А серед наших паломників, частина православним, коріння яких тут, на Україні.

Помолившись біля пам’ятного знака, і поляки, і ратнівчани разом  пішли до Почаєва.

Опікується гостями владика Володимир. Він попросив голів районних адміністрацій Волині, територією яких будуть проходити паломники, сприяти їх безперешкодному пересуванню. Це – Ратнівський, Старовижівський, Ковельський, Володимр-Волинський, Горохівський та Іваничівський райони. До паломників, які вирушили до Почаєва з Польщі та Ратнівщини, а це разом з  священниками 170 чоловік, долучаться православні і з інших районів області.

 

  •  
Comments:

Один коментар до До Почаєва хресним ходом ішли разом поляки і ратнівчани (фото)

  1. Pingback: До Почаєва хресним ходом ішли разом поляки і ратнівчани (фото) | NetPress

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>