Німецькі студенти приїхали повчитися на Волинь

Це вже другий візит студентів німецької вищої технічної школи Ostwestfalen-Lippe до Луцького національного технічного університету на факультет бізнесу у рамках програми обміну. Німецьку групу очолював професор Курт Клоуз. Опікувалася гостями від приймаючої сторони керівник кафедри економіки і підприємництва доктор економічних наук, професор Любов Ковальська. Вона розповіла, що обмін відбувається в рамках двосторонньої угоди про співпрацю та підготовку кадрів за спеціальністю логістика.

Завдяки цьому волиняни гостювали у Німеччині та мали можливість познайомитися з функціонуванням і розвитком тамтешніх фірм. У свою чергу у плани німецької делегації, яка прибула на Волині, включали відвідання мінеральних джерел у Павлівці та дегустацію місцевого пива одразу на виробництві, а також візити на сирзавод у Рожищі, підприємства «Тигрес» у Луцькому, «Угринівмолоко» Горохівському та «GerborHolding» у Володимир-Волинську районах. Ознайомилися гості й з найвизначнішими місцями Луцька, зустрілися з міським головою Миколою Романюком. Згодом у головному корпусі Луцького університету відбулись спільні заняття студентів з України і Німеччини, котрі були поділені на змішані групи, для кращого ознайомлення з діяльністю найбільших підприємств Волинської області. Кожна група відвідувала відповідні підприємства для кращого ознайомлення з роботою і продукцією.

Ірина Ковальчук

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>