Влада придбала для родини Куделі квартиру, у будинку який не добудували

Микола Куделя був одним з найвідоміших волинських політв’язнів. Він вижив під час розстрілу бранців Луцької в’язниці 23 червня 1941-го. Усе своє життя Микола Павлович віддав колекціонуванню Шевченкіани. Він створив унікальний музей, який відвідували доктори наук з Японії, Польщі, Білорусі, Росії, Німеччини. Став автором кількох книг.

За угодою між родиною Миколи Куделі, Волинським краєзнавчим музеєм та Волинською облдержадміністрацією, він мав передати весь фонд свого музею. Натомість влада мала придбати квартиру у Луцьку для родички Миколи Павловича. Відповідну угоду склали ще 2006 року. З обласного бюджету на придбання житла виділили 180 тисяч гривень. 153 тисячі навіть перерахували забудовнику, який повинен був здати будинок в експлуатацію у 2007 році. Проте багатоповерхівку, в якій мала бути й квартира для родини Миколи Куделі, так і не завершили.

Депутат обласної ради Ігор Гузь звернувся до голови Волинської облдержадміністрації, з тим аби вирішити цю проблему. Звернення підтримали більшістю голосів під час пленарного засідання ХХІІ-ї сесії обласної ради.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>