У Турійську у міліцейській машині помер чоловік, який влаштував перегони з ДАІ (оновлено))

Несподіваний і трагічний фінал отримала історія яка трапилася на Турійщині на Волині. Раптово у машині місцевого райвідділу по дорозі до лікарні, де мало відбутися освідування, помер чоловік, який влаштував перегони вулицями райцентру з працівниками ДАІ.

Державтоінспектори, патрулюючи містечко, запримітили автомобіль «Ауді А6», який дивно маневрував на дорозі. Спроба спинити його виявилася невдалою. Водій показав неабияку майстерність швидкісної їзди. «Ауді» видавало швидкість понад 150 кілометрів за годину. Автомобіль-утікач зумів відірватися, проте його виявили і затримали водія.

За інформацією з неофіційних джерел, чоловіка якраз мали відвезти до райлікарні, аби перевірити його на вміст алкоголю у крові. Проте він раптово помер у міліцейській машині.

Подейкують, у Турійську люди спершу були досить агресивно налаштовані щодо цієї ситуації, бо не вірили у трагічний збіг обставин.

На місці події побувало керівництво волинської міліції. Приїхали перевіряючи й зі столиці. Нині у справі призначені експертизи.

На офіційному сайті УМВС України у Волинській області з’явилася офіційна інформація щодо інциденту.

Зокрема йдеться про те, що 13 листопада, близько 5-ї години ранку працівники взводу забезпечення супроводження роти дорожньо-патрульної служби ДАІ, підпорядкованої УМВС України у Волинській області, після відпрацювання міста Любомль поверталися до Луцька.
Правоохоронці помітили автомобіль, що рухався з порушенням Правил дорожнього руху та з увімкненим дальнім світлом. Вийшовши зі службового авто, державтоінспектор рукою із жезлом та ввімкненими проблисковими маячками подав знак про зупинку, однак водій проігнорував законну вимогу працівника міліції. Правоохоронці розпочали переслідування вказаного автомобіля.
Помітивши наряд ДАІ, правопорушник, збільшивши швидкість, почав рухатися у напрямку селища Турійськ. При в’їзді у населений пункт на залізничному переїзді він пошкодив піддон картера автомобіля, а відтак зменшив швидкість. Біля будинку, де правопорушник жив разом зі своєю співмешканкою та її батьками, його затримали працівники ДАІ.

– На місце події викликали слідчо-оперативну групу Турійського РВ УМВС України у Волинській області, – розповів начальник УМВС України у Волинській області генерал-майор міліції Олександр Терещук. – Оскільки чоловік вів себе збуджено, агресивно та чинив активний опір, працівники міліції застосували спецзасоби, тобто вдягнули наручники.
Дорогою до міліції чоловік поводив себе неадекватно, кричав і намагався втекти, однак біля райвідділу раптово заспокоївся і перестав реагувати на оточуючу обстановку. Правоохоронці прийняли миттєве рішення: не заходячи до приміщення міліції, службовим автомобілем доставили його до Турійської центральної районної лікарні. Проте лікарі констатували смерть. Для встановлення причин призначена комплексна судово-медична експертиза. За попередніми даними , у молодика діагностовано гостру серцеву недостатність. Тілесних ушкоджень на тілі покійного не виявлено.
Покійний – 20-річний уродженець Донецької області. Раніше він неодноразово потрапляв до поля зору правоохоронців, а відтак притягувався до адміністративної (за порушення Правил дорожнього руху) та кримінальної (за незаконне заволодіння транспортним засобом) відповідальності.

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>