Пенсіонер з Хмельниччини змайстрував дім із порожніх пляшок

Хмельницький пенсіонер Леонід Фартушняк звів унікальний дім: стіни та підлога будівлі змайстровані без жодного цвяха, шматка дерева, плитки чи цегли - лише з допомогою цементу та… порожніх пляшок з-під шампанського.

Пан Леонід завжди мріяв про власний дім, а не квартиру. Коли працював, відкласти гроші на таку справу не було змоги через мізерну

зарплату, а коли вийшов на пенсію, то, здавалося, на заповітних думках й взагалі треба було ставити хрест. Але чоловік вирішив будь-що здійснити задумане. Тож за основний будівельний матеріал він зважився взяти… порожню склотару.

Дев'ять років чоловік витратив на те, щоб знайти необхідну кількість пляшок з-під шампанського. Випити самому стільки - нереально, та й згубно для здоров'я. Тож господар щоранку прогулювався з рюкзаком біля смітників на вокзалі. А там такого добра чимало.

Будинок має розміри 5 на 7 метрів. Стоїть він на кам'яному фундаменті. Аби дім не завалився, пан Леонід спершу звів цегляні колони. Тоді взявся з допомогою розчину "ліпити" стіни зі скляних пляшок. Для цього їх дном розвертав назовні, а зсередини закорковував різнокольоровими кришечками, паралельно викладаючи візерунки. Підлога вдома теж скляна. А от дах зверху критий шифером, а знизу підбитий дошками, між якими зроблена "подушка" із порожніх пластикових пляшок, засипаних тирсою.

На оригінальну будову чоловік витратив близько 20 тисяч пляшок. Майже уся використана тара - з-під шампанського. Пласкі горілчані господар використав лише для підвіконь.

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>