Наш землячок переплюнув усіх запроданців

 Відкритий лист народному депутату України Григорію Смітюху

Минулої суботи на пропрезидентському мітингу на Європейській площі у Києві наш «славний» земляк з Волині, депутат від Партії регіонів Григорій Смітюх закликав людей звернутися до російського президента Володимира Путіна по «допомогу». Зокрема, він наголосив: «Сотні років ми історично жили як єдина країна, Білорусь і Росія. Там наші діди, прадіди і батьки вкладали сили, розум, кошти, можливості. Вони розвивали Російську Федерацію. Це – велика країна, і Володимир Володимирович Путін – велика людина. Якщо дозволите, від себе, а коли підтримаєте, то й від вас усіх давайте звернемося до Володимира Володимировича, що сьогодні Україна потребує допомоги». Найцікавіше, що підтримки від провладного мітингу наш земляк не почув.

Вельминешановний пане Грицю, «захоплюємося» Вашими геніальними пізнаннями історії, та все ж хочеться зробити манюсіньке-манюсіньке доповнення. До слів «Там наші діди, прадіди, батьки вкладали не лише сили, розум, кошти, можливості» обов’язково ще треба додати – а й поклали голови. І чому ж Ви, наш «дорогесенький», забули про «старшого брата» Петра І, котрий утопив у крові козацьку столицю Батурин, зруйнувавши дотла. На кістках українців збудував Санкт-Петербург. «Старша сестра» Катерина ІІ вирізала усіх козаків на Запоріжжі і знищила Січ. А як же не згадати нашого «безцінного брата» Муравйова, котрий у 1918 році залив українською кров’ю Київ. Або ж те, як найкращі у світі «московські брати-більшовики» на чолі з «великим» Сталіним у 1933-1934 роках виморили голодом близько 10 мільйонів українців. Невже ж вам відібрало пам’ять, що Ви не згадали про безстрашних братів-росіян, які у другій половині сорокових років минулого століття вагонами перли у Сибір патріотів-західняків. Бо вони, бач, посміли подумати про самостійну Україну. Невже «что-то с памятью Вашей стало» і Ви не знаєте, хто будував шахти у Кисельовську, Кемерово, Норильську під дулами автоматів. І сном-духом не відаєте, що десятки тисяч кращих синів і дочок навічно залишилися там, у сибірській землі.

Диву даєшся, як же Ви у пориві сліпої, дикої любові до великої людини істерично не заверещали зі сцени: «О, наше сонце, Путіне, ми хоч сьогодні готові пакувати ешелони наших молодих хохлів у Чечню, Абхазію. Змилуйтеся, допоможіть розігнати Майдан, опозицію, навчіть, як заткнути рота нашій пресі, як знищити незалежні телеканали. Коротше, благаю, поможіть встановити поліцейсько-кагебістську диктатуру, як у своїй Расєє. Ви ж, Ваше Благородіє, Володимире Володимировичу, височайший майстер цих справ. Накінець допоможіть вільнодумних українців загнати у стійло і запрягти в ярмо!»

А ще, «ненаглядний» земляче, хочу висловити захоплення Вашим тонким розумом і беззаперечним «героїзмом». До такого неймовірно геніального заклику не зміг додуматися жоден з дніпропетровських, одеських, харківських чи луганських, навіть донецьких яструбів-регіоналів. Кишка в них тонка. Ми просто «гордимося», що наш полішук виявився найнайнаймудрішим, найхитрішим, найвинахідливішим. Побіг попереду паровоза.

І насамкінець ще одну пораду хотів Вам дати, попросити, щоб Ви вблагали, аби дорогий Ваш Володимир Володимирович розставив дві половинки тіла, що знаходяться нижче спини, і лизнули якомога глибше. Але не буду. Ви розумний, обійдетеся без моїх порад. А враз це зробите, і омріяний вождь до Вас одразу дослухається.

«Дорогий» наш, «неповторний» земляче, Ви пролазите в народні депутати за списками керівної і спрямовуючої партії. А чому б Вам не піти на вибори самостійно у нас на Волині, подивитися в очі виборцям і прокукурікати про свою любов до Путіна. Гарантую – відразу получите мандат – копняка під зад, як Ваш братуньо торік.

Митько ШКУРОПРОДАВЕНКО

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>