Ще одного активіста луцького Євромадайну посадили під домашній арешт – цілодобовий та з браслетом

25 грудня у Луцьку у суді обирали запобіжний захід для одного з шести обвинувачуваних активістів луцького Євромайдану депутата Волинської обласної ради Ігоря Гузя. Йому інкримінують статті 295 та 296 (частини 2) Кримінального кодексу України, що «приписували» іншим активістам майдану, а також статтю 341 КУ України (захоплення державних або громадських будівель чи споруд).

Судове засідання щодо обрання запобіжного заходу у Луцькому міськрайонному суді розпочалося о 10:00 і тривало аж до обіду, коли суддя Віталій Ковтуненко оголосив перерву. Продовжилося судове засідання о 14:30. Остаточне ж рішення було прийняте близько шостої вечора. З самого ранку його супроводжував пікет біля приміщення суду.


Тиск громадськості особливо не вплинув на Феміду. Для Ігоря Гузя обрали такий запобіжний захід, який і просило обвинувачення – два місяці цілодобового домашнього арешту з одяганням на підозрюваного електричного засобу контролю.

Це рішення депутат обласної ради зі своїм адвокатом будуть оскаржувати в апеляційній інстанції.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>