У Луцьку продають ексклюзивні валентинки, щоб зібрати кошти для сиротинця

Уже третій рік поспіль Волинська обласна бібліотека для юнацтва спільно з викладачами і студентами кафедри образотворчого мистецтва Інституту мистецтв СНУ імені Лесі Українки до Дня святого Валентина благодійну акцію. В її рамках у приміщенні читальні відбувається виставка «Паперове серце». На ній свої роботи – ексклюзивні валентинки, вітальні листівки, картини виконанні за допомогою техніки витинання – представляють студенти СНУ.

Як розповіла старший викладач кафедри образотворчого мистецтва Інституту мистецтв Східноєвропейського національного університету Галина Вахрамєєва, цьогоріч були сумніви, чи організовувати виставку у такий непростий для країни час.

– Проте ми вирішили, що наша мета занадто шляхетна, щоб це міг хтось зупинити. Цього року до нашої акції учні ЗОШ №25, які, під час майстер-класу у бібліотеці, теж виготовили вітальні листівки до Дня святого Валентина. Їхні роботи, як і більш професійні роботи студентів, до речі до акції долучаються не лише діючі спудеї, а й випускники СНУ, виставлені на продаж. Кожен відвідувач виставки може придбати для своєї коханої людини ексклюзивну валентинку і водночас долучитися до благородної справи. Усі зібрані кошти підуть на купівлю дитячих музичних інструментів для Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини, – розповіла Галина Вахрамєєва.

Вихователь старшої групи Волинського спеціалізованого будинку дитину Світлана Ованесян розповідає, що нині у сиротинці залишається менше діток, ніж це було раніше. Повноцінних дітей швидко розбирають великі прийомні сім’ї. Державі ж залишаються переважно діти найважчої категорії – з фізичними або іншими вадами. Їм підтримка і турбота потрібна ще більше.

Виставка-продаж ще триває у читальному залі Волинської обласної бібліотеки, що на проспекті Волі, 2 у Луцьку. Кожен ще може завітати і долучитися до хорошої справи.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>