«Волинь» осоромилася у Дніпропетровську (відео голів)

«Дніпро»-«Волинь» – 5:1

Голи: 0:1 – Селін (45), 1:1 – Селезньов (55), 2:1 – Матеус (57), 3:1 – Матеус (67), 4:1 – Матеус (70), 5:1 – Матеус (90).

«Дніпро»: 71. Бойко, 3. Мазух, 6. Канкава (11. Селезньов, 46), 8. Джуліано (89. Політило, 74), 10. Коноплянка, 17. Стрініч, 18. Зозуля (20. Бруно Гама, 68), 23. Дуглас, 29. Ротань – к, 44. Федецький, 99. Матеус.

«Волинь»: 42. Неділько, 3. Сімінін – к (79. Бабатунде, 51), 14. Масло (36. Голований, 48), 4. Приндета, 16. Шіш, 88. Скоба, 8. Нємчанінов, 99. Лопес, 15. Матей (11. Мемешев, 55), 20. Задерецький, 19. Селін.

Попередження: Скоба (20).

Матчем «Дніпро»-«Волинь» відкрився відкладений 19-й тур чемпіонату. На нього луцька команда завітала прямо з Маріуполя, де ще кілька днів назад мінімально поступилася «Іллічівцю».

Великих ілюзій щодо результату у Дніпропетровську вболівальники «Волині» не мали. На те були свої причини. Проте перший тайм зустрічі таки подарував надію. Так, господарі поля мали перевагу у кількості небезпечних моментів, але в цілому за духом гри гості ні в чому не поступалися. Більше того суперники діяли на високих швидкостях і демонстрували яскравий футбол. «Волинь» на фоні «Дніпра», який рветься до чемпіонства, виглядала солідно. Заради справедливості слід сказати, що підопічним Володимира Дикого щастило на стартових хвилинах. Нестримний Євген Коноплянка буквально розривав свій фланг, хоча там йому протидіяв справжній футбольний солдат Сергій Сімінін. Лишень у ході стартового штурму воріт Неділька дніпряни могли заробити серйозний гандикап, та Матеус, граючи на добиванні, не поцілив у порожні ворота, а Зозуля грудьми пробив у поперечину, прізвищу Джуліано на табло завадили потрапити пальці воротаря. Голкіперу лучан кілька разів доводилося підчищати за партнерами, виступаючи в ролі останнього захисника. Не відсиджувалася в окопах і «Волинь» двічі загрожував воротам Бойка Лопес, а гол на 45-й хвилині для «Дніпра» був як грім серед ясного неба. Селін, отримавши пас від Нємчанінова, пройшов Мазуха і гарматним пострілом увігнав м’яч у дев’ятку. Шансів у голкіпера не було – куля летіла у ворота зі швидкістю 104 кілометра на годину. До цього суха серія «Дніпра» тривала 498 хвилин і це був перший пропущений гол навесні. До речі, на цю хвилину, у волинян за весінні матчі лишався точно такий же показник. Надійність захисту «Волині» вселяла непогані перспективи на позитивний результат. Але другий тайм перетворився для команди на суцільний кошмар. А усоблював цей кошмар форвард «Дніпра» Матеус, який записав на свій рахунок покер.

Недобрі передчуття з’явилися, коли після перерви замість досвідченого центрбека Яна Масло вийшов уже не один рік перспективний Роман Годований. Словак нібито пожалівся у роздягальні на біль у задній поверхні стегна. Відсутність Масло одразу позначилася на грі, але Якось стримувати натиск ще вдавалося завдяки самовідданим діям Віталія Неділька. Але тут відбулася чергова несподівана заміна. З поля пішов ще один ключовий оборонець – капітан «Волині» Сергій Сімінін. Причому його замінили на атакуючого півзахисника Бабатунде. Логічно, що з цього моменту задня лінія луцького клубу перетворилася на прохідний двір. Ще кілька хвилин Неділько тримався, витворяючи акробатичні трюки, але довго так тривати не могло, і голи, переважно курйозні, посипалися як з рогу достатку. Зрівняла рахунок нога Євгена Селезньова, так-так, не він, а саме його нога, в яку м’яч зрикошетив від поперечини і залетів у сітку. Далі почався бенефіс Матеуса. На 57-й хвилині група атаки «Дніпра» легко розкатала трьох обронців «Волині», які виконували роль лебедя, рака і щуки з відомої басні Крилова, і форвард забивав у незахищені ворота. Буквально одразу Бабатунде ледь не відправив «Дніпро» у нокдаун знову. Його несподіваний удар на себе прийняла стійка, але це був лише маленький епізод, а всі події далі продовжували розгортатися на половині поля «Волині». На 67-й хвилині Матеус використав непорозуміння між Недільком та Шішем і, знущаючись, закотив «круглого» у сітку. На 70-й нога Матеуса повторила трюк ноги Селезньова, м’яч пройшов за маршрутом поперечина-нога Матеуса-ворота - 4:1. І уже на останній хвилині матчу Матеус забив нарешті справжній трудовий гол, оформивши покер. У підсумку поразка «Волині» 1:5, але якби дніпряни були більш зібраними під час завершення атак, то луцькі футболісти могли б побити свій антирекорд в українських чемпіонатах, коли отримали від уже неіснуючого київського «Арсенала» поразку з рахунком 1:8.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>