Болгарія почала розбирати труби Південного потоку, яким РФ хотіла обійти України

Труби, освітлення і навіть прапори об'єкта Південний потік з першим зварним швом розбираються до кращих часів на території Болгарії. Це сталося після того, як Європарламент вирішив, що проект не повинен реалізовуватися. Євросоюз близький до заморожування будівництва газопроводу Південний потік по дну Чорного моря, загальна вартість якого становить 30 млрд євро (50 млрд доларів), пише «Економічна правда» http://www.epravda.com.ua/news/2014/04/17/441789/.

За словами аналітиків, це перша серйозна відповідь ЄС на анексію Криму Росією  Про це стало відомо після зустрічі голови Єврокомісії Жозе Мануела Баррозу з болгарськими політиками. За даними, на цій зустрічі Баррозу попросив Болгарію не перешкоджати «новій жорсткій політиці ЄС» щодо проекту або наміру ЄС відреагувати на ситуацію в Україні.

Південний потік - інфраструктурний проект «Газпрому2 з будівництва газопроводу в обхід України потужністю 63 млрд. куб. м через акваторію Чорного моря в країни Південної і Центральної Європи.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>