На Волині виборчий процес рухається по плану: всі ОВК набули повноважень

Станом на 17 квітня всі волинські окружні виборчі комісії провели свої перші засідання та, відповідно, набули своїх повноважень.

Так, 15 квітня своє перше засідання провела ОВК №22 з центром у м. Луцьку. У засіданні взяли участь 14 з 19 членів комісії, які склали присягу члена ОВК. Наступного дня, 16 квітня своє засідання провели ОВК №20 та №21. Під час першого засідання окружної виборчої комісії № 20 з центром в м. Горохові присягу склали 13 з 18 членів комісії, а на засіданні ОВК №21 з центром в м. Ковелі - 14 з 19 членів окружної комісії, повідомили у прес-службі Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області.

Як повідомлялося раніше, дві волинські окружні виборчі комісії не розібравшись з законодавством провели свої перші засідання із порушеннями: на їх засіданні присягу склали менше ніж 2/3 членів ОВК. Зокрема, мова йде про ОВК №19 (м. Володимир-Волинський) та №23 (смт Маневичі). Проте, після оприлюднення в ЗМІ коментарів спостерігачів ОПОРИ, ці комісії зібрались повторно та 16 квітня провели свої перші засідання відповідно до вимог чинного законодавства. В обох випадках на засіданнях комісій присягу склали 13 з 19 членів ОВК.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>