У Львові для сиріт створили спеціальний сайт

«Я чекаю на тебе…» – сайт із такою назвою запрацював з доброї волі працівників відділу у справах дітей Львівської міської ради. Чиновники сподіваються, що з його допомогою всиновлених та взятих під опіку дітей-сиріт стане більше.

На сайті розміщено чимало інформації про діток, які мріють мати родину. Таких у Львові майже шість десятків. Вони перебувають у закладах інтернатного типу. Працівники відділу у справах дітей переконані, що родина може дати малюку значно більше, ніж казенні стіни навіть найкращого ґатунку. Адже, вийшовши з них, випускники не адаптовані до реального життя, їм дуже потрібна підтримка.

Щорічно у Львові понад сотня дітей набуває статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування. Більшість з них (близько 90%) перебуває під опікою (піклуванням) громадян, в прийомних сім’ях чи дитячих будинках сімейного типу. Однак десята частина опиняється в інтернатах. «Сподіваємось, що розміщена нами інформація допоможе тим, хто бажає прийняти у свою родину дитину, яка з різних причин залишилася без піклування батьків, й тим самим дати їй шанс зростати в сім’ї», – зазначив керівник відділу у справах дітей департаменту гуманітарної політики ЛМР Ростислав Тимків.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>