Японія дасть Україні 1,5 мільярда доларів

Японія профінансує Україну. Нам нададуть кредит у розмірі 1,5 мільярда доларів на кілька програм. Левова частка грошей – 1,1 мільярда – повинна бути спрямована на модернізацію Бортницької станції аерації у Києві.

«Фінансова підтримка з боку країн-партнерів в умовах зовнішньої військової та економічної агресії вельми важлива для України, – заявив під час зустрічі з віце-прем’єр-міністром України, міністром регіонального розвитку Володимиром Гройсманом надзвичайний та повноважний посол Японії в Україні Саката Тоічі. – Виходячи з ситуації, яка склалася в Україні,  уряд Японії прийняв рішення надати допомогу на суму до 150 млрд японських ієн – близько 1,5 млрд доларів».

Головна фінансова підтримка буде спрямована на модернізацію Бортницької станції аерації у столиці. Так, згідно з проектом, передбачено комплексну реконструкцію  споруд очистки стічних вод і будівництво технологічної лінії з обробки та утилізації осадів. Термін реалізації проекту – 8 років.

Під час зустрічі посол наголосив, що уряд Японії підтримує Україну в її прагненні зберегти незалежність та цілісність і різко засуджує політику агресії, яку провадить Росія.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>