Луцьк робить пропозицію прилеглим селам щодо об’єднання в рамках адмінреформи
Актуально

Луцьк робить пропозицію прилеглим селам щодо об’єднання в рамках адмінреформи

16 липня 2015, 23:36
6
-1
Сподобалось?
-1

Сьогоднішня чергова сесія Жидичинської сільської ради Ківерцівського р-ну відбулася з участю першого заступника Луцького міського голови Тараса Яковлєва, секретаря Луцької міської ради Сергія Григоренка та директора офісу реформ у Волинській області Анатолія Пархом’юка. Луцькі посадовці та експерти обговорили з депутатами ради та активом жидичинської громади можливість об’єднання цієї сільської ради з Луцьком.

Питання підняли доволі серйозно, людей запевняли, що шкоди від цього їм точно не буде, мало того – виграють чимало. Бо ж місто Луцьк однозначно краще подбає про комунікації та інфраструктуру, ніж сільська рада. Про рівень спроможності вже й говорити не варто, адже очевидно, що в обласному центрі він значно вищий.

У результаті конструктивної розмови домовилися, що у Жидичині обговорять таку пропозицію під час зборів селян. І люди самі вирішать: більше переваг чи недоліків несе їм ця «дружба».

Варто зазначити, що досі влада міста займала позицію вичікування у питанні адмінреформи. Але нещодавно ситуація змінилася.

– Луцьк межує з десятьма сільськими радами. Нині ми ведемо перемовини щодо об’єднання громад. Якщо вдасться досягнути домовленостей, то наше місто отримає можливість розвитку, адже в нинішніх межах у Луцьку нема де будувати нові заводи, підприємства, гіпермаркети тощо, – зазначив Сергій Григоренко.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Роздеребанять сільські Землі під маєтки,дачі....а що до допомоги,так вони в місті не можуть ладу дати

    17 липня 2015, 06:57
    Відповісти
  • Ой
    Ой

    У селян землю заберуть, лишать їм по 10 соток. Можливо, заплатять по балансовій вартості.... А потім продадуть по ринковій. Ото лапи нагріють певні особи...

    17 липня 2015, 09:06
    Відповісти
  • жителька с. Липлян
    жителька с. Липлян

    Цілком згідна з коментарями тому що" яковлевам" і йому подібним крім нашої приватизованої землі більш нічого не потрібно . Як дихали випарами лайна з межуючих очисних споруд так і будем дихати . Тільки будем платити в десять а то і більше разів більші податки на землю. Не жителі їм потрібні , а наша З Е М Л Я .

    17 липня 2015, 10:42
    Відповісти
  • з Кульчина
    з Кульчина

    Поясніть, хто може забрати вашу ПРИВАТИЗОВАНУ землю? Хіба що самі кинетеся продавати, коли під ті ж маєтки будуть купувати за дуже хорошу ціну.

    31 липня 2015, 11:53
    Відповісти
  • з Кульчина
    з Кульчина

    Не подумали про те, якщо не об'єднуватися з Луцьком, то за що утримувати садок, школу, амбулаторію? І за які ж то великі доходи будете робити дороги? Зато землі навколо буде купа!!! А лікуватися до Луцька будете їздити? Чи пошлють звідти в свою власну СУЧАСНО обладнану амбулаторію?

    31 липня 2015, 11:57
    Відповісти
  • з Кульчина
    з Кульчина

    І ще мене цікавить: в селах Липляни, Жидичин, Кульчин чи Озерце є якісь такі великі підприємства - платники податків, чи може в цих селах живуть люди, що мають велику зарплату ( а не мінімально показану, як зазвичай), і платять величезні податки до бюджету? Чи бюджет тер.об'єднання буде наповнюватися з тих же мінімальних зарплат, а на той же садок чи ремонт дороги будуть ходити по хатах, і збирати гроші: подайте, хто скільки може?

    31 липня 2015, 12:03
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися