В Україні таки запровадять персоналізацію SIM-карт
Актуально

В Україні таки запровадять персоналізацію SIM-карт

28 липня 2015, 16:07
0
0
Сподобалось?
0

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) прийняла рішення підтримати проект постанови, що передбачає обов'язкову ідентифікацію та реєстрацію SIM-карток абонентів.

Про це УНІАН повідомила прес-секретар НКРЗІ Тетяна Ліговська.

«Ми підтримали документ, розроблений Держспецзв'язку», – сказала Ліговська.

За її словами, прийняття даної постанови дозволить скоротити обсяг мобільного шахрайства і сприятиме чіткій ідентифікації абонентів мобільного зв'язку.

«Давно йшлося про те, що необхідно вводити реєстрацію абонентів... Справа в тому, що номер повинен бути прив'язаний до людини, тому що на сьогоднішній день у наш ринок входять питання зв'язку мобільного телефону і фінансових послуг. У цій ситуації відсутність реєстрації призводить до великого обсягу шахрайства», – зазначила прес-секретар.
У квітні Кабмін доручив Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації (Держспецзв'язку) розробити проект постанови, що передбачає обов'язкову ідентифікацію клієнтів і надання телекомунікаційних послуг з використанням SIM-карти на підставі укладеного договору між оператором і абонентом.

Як зазначили у відомстві, необхідність у розробці даної постанови виникла у зв'язку з постійною загрозою з боку терористів і російських військових, які, зокрема, використовують «знеособлені» мобільні пристрої «для створення розвідувально-інформаційної мережі зі збору та передачі даних щодо дислокації та переміщення сил АТО, коригування вогню по них та приведення вибухових пристроїв в дію шляхом виклику на мобільний пристрій».

У свою чергу, мобільні оператори і учасники ринку виступили проти обов'язкової реєстрації абонентів, так як, на їхню думку, персоналізація проданих SIM-карт позначиться не тільки на обсягах продажів, але і на доступності послуг мобільного зв'язку.

На даний момент документ знаходиться на узгодженні в профільних відомствах.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися