Мінсоцполітики планує перевести оформлення субсидій та соцдопомог в електронну форму
Актуально

Мінсоцполітики планує перевести оформлення субсидій та соцдопомог в електронну форму

24 жовтня 2015, 13:57
0
0
Сподобалось?
0

Про такі наміри на брифінгу у Кабінеті Міністрів України повідомив Міністр Павло Розенко. Він презентував електронну систему, покликану спростити для громадян насамперед  призначення житлових субсидій, повідомляє прес-служба відомства.

Спрощення процедури призначення субсидій відбуватиметься шляхом автоматизованої підготовки і первинної реєстрації документів, які подаються громадянами в електронному чи паперовому вигляді.

Електронна адреса, за якою можна попередньо оформити і подати документи: https://subsidii.mlsp.gov.ua .

«Для попередньої реєстрації документів у електронному вигляді достатньо підтвердити адресу своєї електронної пошти», - поінформував Міністр.

Підготовка документів до подання у паперовому вигляді дає заявнику змогу коректно заповнити, зберегти заяву і декларацію для подальшого особистого звернення до місцевого органу соціального захисту населення. Полегшити заповнення документів на субсидію покликані підказки, які заявник отримає від електронної системи. А у разі, якщо громадянин припуститься помилки, система поінформує його про необхідність її виправити. Планується, що пілотний проект з попередньої реєстрації звернень по субсидії буде реалізовано у Києві й Вінниці, після чого дію системи буде поширено на всю країну.

За результатами вивчення набутого досвіду до середини 2016 року передбачається запровадження подачі документів у електронному вигляді для призначення інших видів державних допомог: виплат при народженні дитини, у зв’язку з вагітністю та пологами незастрахованим особам, допомогу при усиновленні дитини та дітям, які перебувають під опікою чи піклуванням, допомогу дітям, які виховуються одинокими матерями, дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, допомогу малозабезпеченим сім’ям, допомогу особі, яка здійснює догляд за інвалідом 1 чи 2 групи внаслідок психічного розладу, а також допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися