У платіжках лучан суми за тепло коливаються залежно від погоди
Актуально

У платіжках лучан суми за тепло коливаються залежно від погоди

22 лютого 2016, 18:22
0
0
Сподобалось?
0

З 19 грудня минулого року набрала чинності постанова Кабміну відповідно до якої розмір щомісячної плати за послугу з централізованого опалення для населення у разі відсутності у квартирі та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії визначається з урахуванням фактичної температури зовнішнього повітря у розрахунковому місяці.

Як інформують ДКП «Луцьктепло», лучанам проведено перерахунок вартості послуги з централізованого опалення у грудні 2015 року та січні 2016 року. Середня фактична температура зовнішнього повітря визначається на основі офіційних даних Волинського гідрометцентру.

Як відомо, у Луцьку тариф на послугу з централізованого опалення для будинків без приладів обліку теплової енергії складає 15,54 грн за квадратний метр у місяць впродовж опалювального сезону.

У грудні 2015 року знято нарахування в розмірі 1.32 грн за кв. метр, відповідно вартість склала 14,22 грн за кв. метр у місяць (фактична середньодобова температура зовнішнього повітря склала +2,93 градуса, що вище від середньодобової розрахункової температури зовнішнього повітря грудня, врахованої в тарифі – -1,05 шоадуса. Натомість у січні 2016 року споживачам донараховано 1,26 грн за кв. метр у місяць, відповідно вартість склала 16,80 грн за кв. метр у місяць (фактична середньодобова температура зовнішнього повітря склала -4,25 градуси, що нижче від середньодобової розрахункової температури зовнішнього повітря січня, врахованої в тарифі – -2,58 градуса.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися