Африканська чума свиней докотилася до Волині
Актуально

Африканська чума свиней докотилася до Волині

26 серпня 2016, 19:08
0
-1
Сподобалось?
-1

За даними Головного управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів у Волинській області на території Волині зафіксовано 4 випадки розповсюдження африканської чуми свиней.

Про це інформує інформаційне агентство «Волинські новини».

Виконувач обов’язків начальника головного управління Держпродспоживслужби в області Валерій Добринюк повідомив, що станом на 26 серпня на території Волинської області зареєстровано чотири випадки хвороби свиней в індивідуальних господарствах у селах Залізниця, Воля Любешівська Любешівського району, селищі Любешів та селі Кортеліси Ратнівського району. Спеціалісти Держпродспоживслужби вже перебувають у Любешівському та Ратнівському районах і вживають заходи щодо локалізації осередків хвороби. Залучені працівники ДСНС, поліції. Збитки будуть підраховуватися після всіх заходів, але приблизно – це сотні тисяч гривень.

Минулого тижня африканська чума свиней пробралася на Рівненщину. Як і на Волині хворобу фіксували у прикордонних з Білоруссю районах. У сусідній перші спалахи недуги у «п’ятачків» фіксувалися уже давно. Тож, припускають фахівці, саме звідти збудник міг перекочувати й в Україну.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися