У волинських можновладців мільйони готівки, Ferrari та закордонний шопінг
Актуально

У волинських можновладців мільйони готівки, Ferrari та закордонний шопінг

14 листопада 2016, 15:39
0
0
Сподобалось?
0
На фоні найпопулярніших «героїв» електронного декларування статки волинських чиновників і депутатів виглядають достатньо скромно, але живуть наші можновладці-земляки теж, м’яко кажучи, не бідно.

Так, нардеп Сергій Мартиняк задекларував усього 292 тисячі доларів і 270 тисяч євро готівки. Депутат володіє корпоративними правами в 13 компаніях (загальний обсяг його внесків до статутного капіталу становить 281,8 мільйона гривень) і є кінцевим власником у 15 фірмах. Також Мартиняк має колекцію годинників загальною вартістю 3,5 мільйона гривень. У його власності перебуває три земельні ділянки. У нардепа вісім об’єктів нерухомості на Волині, у Рівному та в Києві. Автопарк Мартиняка складається з BMW X6 Xdrive 40 та Ferrari F149/BD/EL California.
Степан Івахів задекларував 15 мільйонів гривень, 1,6 мільйона євро та 700 тисяч доларів готівкою, ще півмільйона гривень і чверть мільйона доларів на кишенькові витрати має дружина депутата. На рахунках у банку в Івахівих значно скромніші суми. На сім’ю нардепа записані 36 об’єктів нерухомості: 25 земельних ділянок, чотири квартири, житловий будинок, господарська будівля, три гаражі та два садових будиночки. Крім того, є шість об’єктів незавершеного будівництва. Автопарк родини нараховує шість одиниць. Степан Івахів володіє часткою в 49% у спільному українсько-англійському підприємстві «Західна нафтова група». Також він є кінцевим власником у 34 компаніях, включаючи «Комо».
Родина Юрія Савчука, який пройшов до парламенту за списками «Народного фронту», вказала у декларації три квартири у Луцьку, будинок та кілька земельних ділянок, зокрема орендовані 195 гектарів у селі Озеряни Турійського району. В автопарку Савчуків: Nissan Navara, Toyota Land Cruiser та Lexus RX 350. Грошових активів Юрій Савчук не відобразив.
Найбільш політично активний народний депутат від Волині Ігор Гузь за 2015 рік задекларував 342,6 тисячі гривень доходів: 80 тисяч заробітної плати і 262,6 тисячі доходу від продажу майна. Дружина Оксана Гузь заробила 220,243 тисячі гривень від підприємницької діяльності й має у власності автомобіль Hyundai Sonata. Таким же авто їздить і сам Ігор Гузь. Власної нерухомості у подружжя нема.
«Наймолодший» нардеп Ірина Констанкевич, яка потрапила у парламент після довиборів замість трагічно загиблого Ігоря Єремеєва, зазначила у своїй декларації півмільйона гривень готівки, яку вони зберігають на двох із чоловіком. На роботі у СНУ та у фонді Ігоря Палиці Ірина Констанкевич заробила трохи більше 60 тисяч гривень. Дохід її чоловіка перевищив 303 тисячі гривень. Також сім’я Констанкевичів має квартиру в Луцьку та незавершений житловий будинок у селі Тарасове Луцького району. На чоловіка записані три земельні ділянки. Родина Ірини Констанкевич володіє двома не новими автомобілями Honda Accord та Ford Fiesta.
Голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, подаючи декларацію, не вказав членів родини, оскільки його робоче місце, відповідно до законодавства, не належить до посад з високим корупційним ризиком. Так, Ігор Петрович має на рахунку в банку 4 082 222 гривні, ще 19 мільйонів гривень і 750 тисяч доларів голова обласної ради тримає у готівці. При цьому Палиця задекларував витрати на шопінг у Швейцарії та Франції на понад півмільйона гривень. Автопарк очільника облради: Lexus LX 570, Mercedes-Benz S 600 та Merсedes-Benz GL 500.
У голови Волинської ОДА Володимира Гунчика теж любов до готівкових коштів: декларант в офіційному документі вказав 4,5 мільйона гривень, 150 тисяч доларів та 30 тисяч євро. В банку губернатор зберігає понад 14 мільйонів гривень. Дохід Володимира Петровича торік сягнув 1,64 мільйона гривень. З них зарплата – тільки 96 тисяч гривень, усе решта – відсотки за депозит у банку. У власності голови квартира у Луцьку, дачний будиночок та два недобудованих котеджі у селі Копачівка Рожищенського району (688,19 кв. м) й у селі Лище Луцького району (173,2 кв. м), а також три авто: ВАЗ-21083, Toyota Land Cruiser та Lexus LX 570.
У декларації луцького мера Миколи Романюка вказано 5,7 мільйона гривень готівкою і ще понад мільйон гривень на рахунку в банку. В родини міського голови три квартири й сім земельних ділянок. Минулого року Микола Ярославович заробив 156 тисяч гривень на мерській посаді й отримав 103 тисячі гривень за відсотками з депозиту.
Серйозним землевласником, відповідно до декларації, виявився голова Апеляційного суду Волині Петро Філюк: 24,8 гектара у селі Тарасове та вісім соток у Шацьку. В Тарасовому суддя має будинок площею 252,5 кв. м (офіційно – в оренді). Грошових активів та автотранспорту Петро Філюк не задекларував. Торік очільник Апеляційного суду Волині заробив 287 тисяч гривень на основному місці роботи і ще шість тисяч отримав за викладацьку діяльність у Східноєвропейському університеті.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися