У Луцьку змінили порядок реєстрації будинкових книг
Актуально

У Луцьку змінили порядок реєстрації будинкових книг

21 червня 2017, 16:41
0
0
Сподобалось?
0

Сьогодні виконавчий комітет підтримав зміни до Порядку оформлення та реєстрації будинкових книг у Луцьку. Зміни ініційовані відділом державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Луцької міської ради.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи муніципалітету.

Так, прийнятим рішенням виконкому змінено підхід до процедури подачі документів заявниками шляхом скорочення переліку документів до мінімуму та надання можливості тільки пред’являти необхідні документи ( документ про право власності на майно) для сканування адміністраторам  ЦНАПу. Передбачено можливість надання послуги з оформлення та реєстрації будинкової книги одночасної із державною реєстрацією речових прав на нерухоме майно. Тобто заявник може одночасно подати дві заяви: на реєстрацію речових прав на нерухоме майно та на оформлення та реєстрацію будинкової книги. Такий підхід значно скоротить часові витрати заявників на отримання будинкової книги.

Обов'язки щодо прийому заяв від заявників та видачі будинкових книг покладено на адміністраторів департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Луцької міської ради (далі – ЦНАП), тобто ЦНАП повноцінно виконуватиме функцію «фрон-офісу», як це і передбачається Законом України «Про адміністративні послуги». В свою чергу, відділ державної реєстрації речових прав буде виконувати функції виключно «бек-офісу» – здійснювати розгляд заяв, оформлення та реєстрацію будинкових книг без контакту з заявниками шляхом взаємодії з адміністраторами ЦНАПу.

За більш детальною інформацією щодо Порядку оформлення та реєстрації будинкових книг у місті Луцьку  можна звертатись до  департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Луцької міської ради: вул. Лесі Українки,35, т. 777888; або до відділу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень Луцької міської ради: просп. Волі,8, т.771992.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися