З якими вірусами грипу матимемо справу у новому сезоні
Актуально

З якими вірусами грипу матимемо справу у новому сезоні

30 серпня 2017, 12:19
0
0
Сподобалось?
0

На підставі загальних результатів вивчення циркулюючих штамів вірусів грипу ВООЗ визначила штами вірусів, що циркулюватимуть в Україні у сезоні 2017-2018 років. Це A/Michigan, A/Hong Kong та B/Brisbane. Два останні збудники циркулювали в Україні і минулого року. А ось пандемічний каліфорнійський грип цього сезону замінить «Мічиган». Проте цей штам схожий за своїми властивостями на смертельний свинячий грип зразка 2009 року.

Не менше небезпечним є «Гонконг». Вперше про це захворювання почули в 1968 році, внаслідок мутації вірусів грипу, які циркулюють серед птахів. Найважче цей штам переносять люди старші 65 років та діти до 2 років. Саме серед них переважно і реєструвалися смертельні випадки захворювання. Грип провокує розвиток у них серйозних ускладнень з боку серцево-судинної системи, легенів, ендокринних органів, нервової системи. Також він небезпечний для вагітних. По-перше, жіночий організм через гормональні та імунних змін може не впоратися до кінця з інфекцією, тому захворювання протікатиме вкрай важко, по-друге, грип на ранніх термінах вагітності може стати причиною виникнення у плода різних вад розвитку.

«Брісбейн»  найменш агресивним у цій компанії.

Українські медики, грунтуючись на багаторічному досвіді спостереження, на даних про стан напруги імунітету у здорових осіб, дуже низькому охопленні вакцинацією населення у попередні сезони, погіршенні соціально-економічної ситуації в Україні, прогнозують збільшення захворюваності на грип порівняно з попереднім сезоном.

Звичайно ж, найефективнішим способом боротьби із грипом в світі вважається завчасна вакцинація. В Україні вона має відбуватися у вересні-жовтні, проте вона не користується попитом у населення. Мало хто готовий витрачати на це час та кількасот гривень, хоча саме лікування хвороби потім обійдеться дорожче.

Тож медики у таких випадках радять у посиленому режимі дотримуватись правил особистої гігієни. Приймати вітамінні та профілактичні препарати, не забувати про засоби народної медицини. А у період епідемічного підйому захворюваності на грип та інші вірусні респіраторні захворювання обмежити відвідування місць масового скупчення людей та носити захисні маски.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися