Кличуть на перегляд унікального документального фільму про військову авіацію у Луцьку (трейлер)
Актуально

Кличуть на перегляд унікального документального фільму про військову авіацію у Луцьку (трейлер)

23 листопада 2017, 17:29
0
0
Сподобалось?
0

В суботу, 25-го листопада, о 14-й годині, в приміщенні актового залу Волинської Державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки (Луцьк, вулиця Шопена, 11) Організація Волинських Авіалюбителів «ОВАЛ» спільно з громадським формуванням «Волинський щит» організує прем'єрний показ унікального документального фільму «Право на крила» знятого у жовтні 1970 року на Луцькому військовому аеродромі радянським кінорежисером Олексієм Габриловичем.

У 50-хвилинному фільмі розповідається про щоденний побут льотчиків 806-го ордена Суворова 3-го ступеня авіаційного полку винищувачів-бомбардувальників, який протягом 56-ти років з 1948 по 2004 рік дислокувався на Луцькому військовому аеродромі. Є унікальні зйомки польотів військових літаків у Волинському небі майже 50-річної давності, а також інтерв'ю з військовими льотчиками, які в той час проходили службу на Луцькому військовому аеродромі у складі підрозділу та досі проживають у Луцьку.

«Цей фільм єдиний раз показали на центральному телебаченні СРСР одразу після його зйомки, після чого він ліг на полицю архіву Держтелерадіофонду в підмосковному Домодєдово і лише тепер, через 47 років, активісти «ОВАЛу» змогли отримати оцифрований екземпляр цього фільму, щоб продемонструвати його луцькій публіці та повернути місту ще одну втрачену сторінку його понад 100-річної авіаційної історії. Даного фільму немає у відкритому доступі в мережі Інтернет і державних та приватних кіноархівах на території України. Побачити його можна буде лише під час цього перегляду», - зазначають в «ОВАЛі».

На заході можна буде поспілкуватися з луцькими авіаторами-ветеранами. Запрошуються всі бажаючі. Вхід вільний.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися