Поляки накладали мито на пальне у баках поїзда «Здолбунів-Хелм»
Актуально

Поляки накладали мито на пальне у баках поїзда «Здолбунів-Хелм»

15 серпня 2019, 08:48
0
0
Сподобалось?
0

У першій половині червня 2017 року з Ковеля до Хелма вирушив перший рейковий автобус. У грудні того ж року маршрут продовжили до міста Здолбунів на Рівненщині. Рейковий автобус був зручним і, зважаючи на черги на автомобільних пунктах пропуску, найшвидшим способом дістатися до сусідньої Польщі. Проте уже кілька місяців поїзд «Здолбунів-Ковель-Хелм» не курсує.

Враховуючи масове невдоволення ковельчан, міська рада 27 червня надіслала звернення до Президента України, Прем'єр-міністра України, Голови Комітету Верховної Ради з питань транспорту, Народного депутата від Ковельщини, Міністра інфраструктури та в. о. голови Волинської ОДА щодо врегулювання певних процедур із фіскальними органами Республіки Польщі для відновлення курсування поїзду зі Здолбунова до Хелму через Ковель.

«Укрзалізниця» надіслала відповідь на звернення Ковельської міської ради, де зазначила, що рейковий автобус хоч і був популярним, проте щодня приносив понад тисячу гривень збитку. У напрямку Здолбунів-Хелм поїзд був заповнений в середньому на 56 відсотків, у зворотному напрямку – всього на 24%. Але це не основна проблема. З 12 жовтня 2017 року на пункті пропуску Дорогурськ щоденно під час перетину кордону польські митники оподатковували дизпаливо у на суми від 1068 до 1403 злотих (від 7907 до 10382 гривень), залежно від наповнення баків. Таким чином 30 квітня 2019 року польська сторона надіслала «Львівській залізниці» лист з вимогою сплатити 267157,71 злотих (понад півтора мільйона гривень). За таких умов залізничники вирішили призупинити курсування поїзда. Для його відновлення потрібно вирішити питання звільнення від оподаткування польською митницею дизельного палива, що знаходиться у паливних баках поїзда. Це залежить від польського уряду.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися