Замість військового госпіталя у Луцьку буде музей?
Актуально

Замість військового госпіталя у Луцьку буде музей?

3 грудня 2019, 08:33
2
0
Сподобалось?
0

На території та у будівлях у старому місті, де нині розташовується Луцький військовий госпіталь, незабаром можуть розмістити музейний комплекс. Зокрема Луцька міська рада звернулася до Міністерства оборони щодо передачі майнового комплексу у комунальну власність. Про це розповів нардеп від Луцька Ігор Палиця.

За його словами, люди, які лежать там, цілком можуть лікуватися в інших лікувальних закладах, які є у місті. Мовляв там і якість надання медичних послуг вища. А музей буде виглядати на тому місці органічно, адже з нього буде відкриватися вигляд на панораму Луцького замку та площу перед ним, з якої уже найближчим часом заберуть центральний ринок.

Відзначимо, що у ніч на 20 вересня у Луцькому військовому госпіталі сталася пожежа над лікувальним корпусом. Нині правоохоронці схиляються до версії, що мав місце підпал. Над відновленням будівлі посилено працюють волонтери.

Приміщення Луцького гарнізонного військового госпіталю - це колишній монастир ордена тринітаріїв, який був зведений в кінці 18 століття. До того на цьому місці з середини 15 століття стояла православна церква Святого Михайла. У часи Віктора Януковича госпіталь хотіли закрити, але громаді Волині вдалося його зберегти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • лучанин
    лучанин

    Спалив ЦУМ,спалив і госпіталь.

    3 грудня 2019, 18:46
    Відповісти
  • БЕНЯ
    БЕНЯ

    БИДЛО МОВЧАТИ !!!!!

    3 грудня 2019, 21:27
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися