Відучора «Укрзалізниця» підняла ціни на квитки і підніме ще раз з 1 жовтня
Актуально

Відучора «Укрзалізниця» підняла ціни на квитки і підніме ще раз з 1 жовтня

9 серпня 2014, 10:49
1
-4
Сподобалось?
-4

Тарифи на проїзд у пасажирських поїздах будуть проіндексовані з 8 серпня та 1 жовтня цього року. Вартість проїзду збільшиться двічі по 10 % у всіх категоріях пасажирських вагонів, окрім вагонів СВ та поїздів «Інтерсіті+». Загалом підвищення тарифів у грудні 2014 року до грудня попереднього року складе 21 %.Однак тарифи на здійснення пасажирських перевезень і після індексації залишаться нижчими від їх економічно обґрунтованого рівня. Проїзд українською залізницею і надалі є найдешевшим серед країн СНД, інформує прес-служба «Укрзалізниці».

Підвищення вартості проїзду обумовлене необхідністю поступового зменшення перехресного субсидування пасажирських перевезень за рахунок вантажних, наближення їх до економічно обґрунтованого рівня та дозволить частково покрити витрати, спричинені збільшенням цін на продукцію, що закуповується для потреб пасажирських перевезень та забезпечення безпеки руху. Так, упродовж минулого та поточного років подорожчала продукція, що закуповується для потреб галузі. Зокрема, збільшилися ціни на дизельне паливо на 54%, на  електроенергію - на 20,3 %, на локомотивні бандажі - на 21,3 %, на пасажирські колеса - на 11,7 % та іншу продукцію. 

Проїзд українською залізницею і надалі є найдешевшим серед країн СНД.

Вартість проїзду у внутрішньому сполученні у плацкартних вагонах ВАТ «РЖД» у 4,5 - 5,36 разів більша, ніж діючий в Україні тариф, а в купейних вагонах - вища у 4,3 рази. Проїзд у плацкартних вагонах поїздів Казахстану дорожчий у 2,7 - 2,9 рази, а в купейних - у 2,25 - 2,42 рази, уточнюють у відомстві.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • сергей
    сергей

    но и средняя зарплата в россии в 4 раза больше.эти цифры для свято верящих,что в украйне всё для бедных.поднимайте и зарплаты.с пенсиями

    9 серпня 2014, 11:24
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися