Дієтичний продукт для ідеальної випічки
Актуально

Дієтичний продукт для ідеальної випічки

2 квітня 2018, 11:52
0
0
Сподобалось?
0

Світ навколо нас постійно змінюється і оновлюється, а з ним і споживчі звички. Відповідно, у магазинах з’являються нові сучасні продукти харчування, не завжди нам відомі. В очікуванні смачного Великодня ми спробуємо обрати, на чому зараз найкраще випікати: на маслі, маргарині чи на ще поки новому для нас продукті – рослинно-вершковій суміші.

Насправді суміш у продажу є уже багато років і гарно зарекомендувала себе у приготуванні страв, але матеріалів на цю тему поки що немає, тому ми вирішили розібратися.

Масло – наш улюблений з  дитинства продукт. Але не кожна випічка добре вдається тільки на ньому. Часто його необхідно змішувати з олією, а це клопітно і не завжди результат виходить ідеальним. До того ж, ціна на справжнє вершкове масло кусається – пачка коштує близько 40 гривень, а дешеве масло, по 20-25 гривень, є фальшивкою невідомого походження. Маргарин дійшов до нас зі старих бідних часів, коли людей треба було нагодувати дешево, не турбуючись про якість і смак страви. Його виробляють за старими технологіями, тож продукт містить високу кількість небезпечних трансжирів. Їхній рівень може перевищувати дозволену норму у понад три рази! До того ж, маргарин не дуже смачний і має специфічний запах, що впливає на якість готової страви.

Рослинно-вершкова суміш прийшла до нас з Європи. Уже багато років європейці обирають її як дієтичний продукт з низьким рівнем холестерину. А ще вона ідеально підходить для борошняних виробів, бо виготовлена із суміші масла та олії, завдяки чому випічка має ніжний вершковий смак і надовго лишається свіжою, а тісто виходить м’яким та пухким. Рівень трансжирів у рослинно-вершковій суміші контролюється відповідно до вимог законодавства.

Згідно з дослідженнями, проведеними Одеською національною академією харчових технологій (листопад 2017 року), рослинно-вершкова суміш відмінно смакує і рекомендована для приготування страв. Дослідження підтвердили, що тісто на ній пухке і м’яке, не потребує багато борошна. Щодо випічки, то вона добре пропечена, пишна, насиченого золотавого кольору з яскраво вираженим смаком і ароматом та приємним вершковим присмаком.

Як бачимо, найкращим вибором для випічки і для приготування страв взагалі, буде смачна і безпечна рослинно-вершкова суміш з ідеальною пропорцією олії та масла у складі. Таке тісто неодмінно гарантує відмінний результат. Смачного вам Великодня!


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися