Поліна СВЕРЕДЮК
Актуально

Колишня чемпіонка світу просить допомогу для доньки

15 березня 2018, 13:02
0
1
Сподобалось?
1

Інна Свередюк з Ковеля народилася шестимісячною дитиною зі страшним діагнозом ДЦП і важила всього… 900 грамів. Перенісши п’ять операцій, лише у п’ять років зробила перші кроки. Вона – чемпіонка світу, рекордсмен світу у паралімпійських іграх з пауерліфтингу. Зараз виховує доньку, яка хворіє аутизмом.

Щоб діти не сміялися, пішла у спорт

Лікарі не давали ніяких шансів на життя для Інни Свередюк. Мама розповідала, що навіть не хотіли пупчика зав’язувати, бо казали, що то не дитя, а шматок м’яса. Та, дякуючи Богу, дівчинка вижила, але страждала важкою хворобою ДЦП. У надії на одужання мама зверталася до різних лікарів, аби виходили її дитину і поставили на ноги. Інні підрізали сухожилля, бо вона ходила на пальчиках, як балерина. І лише у п’ять років дівчинка зробила перші кроки. Ноги плуталися, не слухалися, але вона помаленьку пішла.

– Я завжди комплексувала через свою хворобу, – розповідає Інна Свередюк.– У школі діти з мене насміхалися, прозивали, казали, що я нікому не потрібна і нічого не вмію робити. Часто плакала і просила у Бога допомоги. Вирішила довести всім і собі, що я все-таки щось зможу.

Випадкова зустріч з тренером Валерієм Дружиновичем перевернула життя дівчини. Він запросив її у спортзал, де займався з дітьми-інвалідами. Тренер «вручив» Інні 50-кілограмову штангу  – і вона підняла її з першого разу. Спочатку було важко: кожен день тягати залізяки, постійно тренуватися. І наполегливою працею дівчина зуміла досягти успіху.

У 2000 році Інна Свередюк  вперше виступила у Луцьку, де посіла третє місце з пауерліфтингу. За що отримала свою першу медаль. А згодом виступала не тільки в Україні, а й в Англії, Штатах, Польщі, за що має безліч дипломів, грамот і медалей. Стала чемпіонкою світу з пауерліфтингу. І до 30 років завершила спортивну кар’єру.

Дочці поставили діагноз: аутизм

Як і кожна жінка, Інна мріяла про сім’ю. Вийшла заміж, народила доньку Поліну. Раділа, що матиме опору у майбутньому. Спочатку наче все добре було. До двох років дівчинка нічого не говорила, тож Інна повела її до лікаря. Поліна була дуже активною, ні на що не реагувала, думали, що вона не чує. А через рік лікарі поставили правильний діагноз – аутизм. Постійне лікування у Луцьку, Львові, Рівному, Києві дали деякі зрушення. Зараз Поліні дев’ять років. Вона відвідує художню школу, індивідуальні заняття у басейні, логопеда. Крім таблеток, дитина лікується класичною музикою – це спеціальна програма для аутистів. Усе разом дало позитивні зрушення. Та на щоденне лікування постійно потрібні кошти. Тато По­лінки мешкає в іншому місті, по можливості допомагає грошима. Інна і Поліна живуть на дві інвалідні пенсії.

Зволікати не можна, головне – не втратити час. Тому Інна Свередюк звертається до всіх небайдужих людей по фінансову допомогу.

0681919795 – бабуся Поліни Людмила Свередюк, 0688280443 та 0502891472 – мама Інна. № картки Приватбанку 5168757330203706.

Галина ОЛІФЕРЧУК, Волинська область


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися