СБУ відбиває інформаційну агресію
Актуально

СБУ відбиває інформаційну агресію

18 вересня 2014, 16:58
0
1
Сподобалось?
1

Інформаційна незалежність як один з елементів суверенності держави

Від початку подій на сході України, які призвели до збройного конфлікту та прихованого вторгнення російських військ спеціального призначення на територію України, представники незаконних збройних формувань так званих «ДНР» і «ЛНР», за підтримки спецслужб РФ, безперервно намагаються проводити інформаційні акції щодо дезінформування світової спільноти про власні злочини та загалом реальної ситуації на захоплених територіях Донбасу.

Незважаючи на численні викриття вітчизняними та іноземними журналістами, громадськими організаціями й волонтерами фактів зухвалої брехні, терористи продовжують виготовляти та поширювати інформаційну продукцію, яка на їх думку, збільшить кількість прихильників «сепаратистських рухів».

Нещодавно, Службою безпеки України було проведено чергову спецоперацію, в ході якої було зупинено постачання «славнозвісної» сепаратистської газети «Новороссия», яка містить антиукраїнські заклики, пригнічує корінне населення України, називаючи їх «нацистами», та спотворює інформацію щодо дій українських силовиків під час звільнення захоплених міст. Вказана газета виготовляється та розповсюджується терористичними організаціями «ДНР» і «ЛНР».

Під час проведеної операції, на блок посту в м. Слов'янка Дніпропетровської області, що межує з Донецькім регіоном, співробітники СБ України в Донецькій області затримали автомобіль з реєстрацією Донецької області, водій якого в багажнику автомобіля перевозив друковану продукцію, яка при детальному огляді виявилась газетою «Новороссия» накладом понад 7 тисяч примірників.

Водночас, ГУ СБ України в м. Києві та Київській області ліквідувало канал постачання сепаратистської газети «Новороссия». Зокрема, на одному з складів служби кур'єрської доставки, співробітники СБУ задокументували та вилучили посилку з газетою «Новороссия», накладом понад 1 тисячу примірників.

Не менш цікаво те, що в ході розслідувань таких випадків нерідко прослідковується слід іноземних агентств, а точніше, фінансова та координуюча складова різних медійних організацій Російської Федерації. Не виключено й те, що такі пропагандистські акції мають ідейне народження у кабінетах ФСБ.

Так чи інакше Українська спільнота єдина і патріотична, а будь-який «інформаційний бруд», що цинічно нав'язує їй східний сусід, викликає лише іронію. Але, все ж таки, не потрібно забувати про небезпеку інформаційного простору та не дозволяти терористам й іншим агресорам, які можуть знаходитись й всередині країни, провокувати та поширювати хаос.

 

 

http://youtu.be/9WkyDm1lp2w

 

 

 

 

 

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися