Українців спонукатимуть платитимуть аліменти на утримання літніх батьків
Актуально

Українців спонукатимуть платитимуть аліменти на утримання літніх батьків

11 квітня 2018, 21:48
0
0
Сподобалось?
0

Міністр соціальної політики Андрій Рева переконаний, що діти повинні платити аліменти на утримання літніх батьків.

«Я вважаю, що у випадку дітей до літніх батьків має бути жорстка відповідальність – потрібно законодавчо ввести серйозну відповідальність – вони теж повинні платити аліменти на утримання батьків. У 51-й статті Конституції написано, що батьки зобов’язані утримувати свої неповнолітних дітей, повнолітні діти зобов’язані піклуватися про своїх непрацездатних батьків», – сказав Рева.

До дітей, які кидають напризволяще старих батьків, можуть застосовувати ті ж методи примусу, що й у випадках несплати аліментів на малолітніх дітей.

Українське законодавство встановлює відповідальність за батьків, але аліменти – один з крайніх заходів. Щоб батьки могли претендувати на них, вони повинні довести спорідненість, свою непрацездатність, немічність і потребу у фінансовій підтримці. Однак обов’язковими є аліменти для батьків-інвалідів та для батьків, які непрацездатні за віком.

Аліменти можуть бути сплачені добровільно або стягнуті за рішенням суду. Розмір аліментів встановлює суд.

Суд може звільнити дітей від сплати аліментів, якщо є докази, що батько і мати ухилялися від виконання батьківських обов’язків, позбавлені батьківських прав. Знижує ймовірність отримання позитивного вердикту суду про аліменти пенсія, яка вища за мінімальну, депозити в банках, інші джерела доходу батьків, а також кількість статей витрат і утриманців на відповідачеві.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися