За нечистоплотне посередництво у працевлаштуванні закордон штрафуватимуть
Актуально

За нечистоплотне посередництво у працевлаштуванні закордон штрафуватимуть

18 травня 2018, 11:27
0
0
Сподобалось?
0

Верховна Рада дозволить Міністерству соцполітики накладати штрафи на посередників із працевлаштування за кордоном. Парламент прийняв відповідний законопроекту за основу.

До Кодексу про адміністративні правопорушення планують внести відповідні зміни. Попередньо планується встановити розмір штрафу у розмірі від 1700 до 3400 гривень.

До послуг з посередництва за кордоном будуть належати інформаційно-консультаційні послуги. Уточнюється, що посередник не може брати із клієнта плату за послугу, поки той не отримає завірений іноземним роботодавцем екземпляр трудового договору, який укладається державною мовою (однією з державних мов) держави працевлаштування відповідно до законодавства держави працевлаштування. Переклад трудового договору на українську мову та підпис перекладача посвідчуються нотаріально.

У законопроекті також прописані обов’язки посередника: надавати достовірну інформацію про умови проживання, медичного обслуговування й соціальних гарантій за кордоном; співпрацювати з Мінсоцполітики; подавати в Міністерство інформацію про кількість працевлаштованих за кордоном осіб і про їхніх роботодавців.

Також у проекті визначаються підстави для анулювання ліцензії на провадження господарської діяльності з посередництва у працевлаштуванні за кордоном.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися