На Волині підліток-ром порубав афганця на частини — у селі напружена ситуація
Кримінал

На Волині підліток-ром порубав афганця на частини — у селі напружена ситуація

5 серпня 2015, 12:08
2
0
Сподобалось?
0

Раніше судимий житель села Мизове Старовижівського району на власному подвір’ї убив односельчанина. На жертву він напав з сокирою. Пізніше правоохоронці виявили рубані рани на голові, шиї, руках та ногах. Від отриманих травм чоловік помер на місці, після чого протягом тижня вважався безвісті зниклим. Вбивця ж закопав труп на власному подвір’ї. Тіло, порубавши на частини, склав у мішок, розповідають правоохоронці. Міліціонери разом із селянами виявили дивну свіжу могилу.

– Підозрюваний затриманий в порядку, передбаченому ст.208 КПК України, для нього обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, – зазначив в.о. начальника слідства СВ Старовижівського РВ УМВС Олександр Березюк.

Від мешканців села «Віснику+К» вдалося дізнатися, що вбивцею є 15-річних підліток-циган, який уже побував у колонії для неповнолітніх, а загиблий – 51-річний Юрій Стасюк. Чоловік пройшов війну в Афганістані. Має трьох дітей. І з жінкою розійшовся і залишився жити у Мизовому сам. Один із синів Юрія служить в АТО. В селі Стасюка характеризують як найкраще. Кажуть, був добрим і привітним, допомагав людям, і односельці відплачували йому добром. Хоча часом і любив заглянути у чарку, проте пияком не був. Ромська родина, за виключенням підлітка, який зарубав чоловіка, також жила з усіма мирно і нарікань не викликала. Тому люди навіть подумати не могли, що у їхньому селі може статися щось подібне. Що ж такого трапилося між Миколою Стасюком та 15-річним, що останній взявся за сокиру і по-звірячому розправився з чоловіком, навіть не уявляють. Також не зрозуміла роль родини убивці. Однак вона з села зникла і перебралася до Ковеля. Там і затримали малолітнього убивцю. 15-річного рома-убивця за місцем скоєння злочину перевезли у Стару Вижіву. Його кочівна рідня зібралася біля райвідділу і теж нагнітає напругу. До речі, підліток, не зважаючи на свій вік, має солідну кримінальну історію. Притягався до відповідальності за розбої та грабежі із застосуванням сили.

На похорон до Мизового з’їхалися афганці з усього Старовижівського району. Миколу Стасюка дуже поважали.

Але на похороні усе не скінчилося. Хата ромів у Мизовому, біля якої сталося криваве вбивство, в один день загорілася. Пожежна машина, яка прямувала у село, доїхати на місце вчасно не змогла. На дорозі сталося непередбачуване – проїзд заблокував комбайн, який вийшов з ладу.

Роми запідозрили чи то селян, чи то афганців у навмисному підпалі свого помешкання. На адресу мешканців Мизовго почали надходити погрози від циган. Ті нібито обіцяють попалити й інші хати у селі. Погрожують розправою і сільській головисі, про що вона повідомила правоохоронців.

Ситуація в селі досі залишається дуже напруженою. У Мизове спрямували наряд патрульної служби. Він охоронятиме село спільно з добровольцями з числа місцевих мешканців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Игорь киев
    Игорь киев

    Гитлера не хватает на цыган.Нация-паразит.На виселицу-гниду!

    5 серпня 2015, 23:52
    Відповісти
  • DOK
    DOK

    нема поганих націй,а є гниди люди

    6 серпня 2015, 00:49
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися