На Волині засудили винуватця ДТП, який підклав за кермо труп друга
Кримінал

На Волині засудили винуватця ДТП, який підклав за кермо труп друга

5 листопада 2015, 12:42
0
0
Сподобалось?
0

Аварія зі смертельними наслідками трапилася у Старовижівському районі ще у березні цього року. Близько 6-ї ранку автомобіль «Peugeot-Expert», який їхав зі старої Старої Вижівки в напрямку села Галина Воля, на повороті з’їхав з дороги в кювет і вдарився у бетонну опору і перекинувся. В салоні автомобіля перебувало двоє чоловіків, один із яких – власник авто – загинув.

Проста, на перший погляд, справа виявилася дуже заплутаною. А все через чоловіка, який вижив і намагався уникнути відповідальності. Винуватець автопригоди отримав легкі травми, але з автомобіля вибратися не міг, оскільки двері були заблоковані. Зрозумівши, що накоїв, чоловік заштовхав тіло товариша на сидіння водія, а сам перебрався на пасажирське місце, а сам далі спокійно сидів в автомобілі до приїзду рятувальників та медиків. Пізніше, уже на суді, чоловік це використовував як своє головне алібі. Мовляв, коли оперативні служби прибули на місце пригоди саме тіло товариша витягували із автомобіля із-за керма.

Правоохоронці під час слідства встановли, що напередодні смертельної ДТП підсудний вживав алкоголь. Зустрівши знайомого, попросив відвезти автомобілем у селище Стара Вижівка за цигарками. Та коли поверталися додому, за кермо автівки сів не власник, а п’яний чоловік.

Співставивши тілесні ушкодження осіб, що перебували в салоні автомобіля, комісійна експертиза прийшла до висновку, що характерні тілесні ушкодження для особи, що перебувала за кермом, отримав обвинувачений. Окрім того, у чоловіка в крові на момент скоєння ДТП виявлено високий вміст алкоголю. Натомість померлий отримав травми, характерні для особи, яка перебувала в салоні автомобіля. За висновками експертизи, він був тверезим.

Проаналізувавши ряд доказів, Старовижівський районний суд Волинської області ухвалив: визнати підсудного винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України, і призначити йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк три роки. Окрім того, суд призначив стягнути з підсудного в користь потерпілої сторони 90 тисяч гривень на відшкодування моральної шкоди, завданої їй злочином.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися