У Рівному затримали на хабарі в 500 тисяч гривень селищного голову-священика
Кримінал

У Рівному затримали на хабарі в 500 тисяч гривень селищного голову-священика

16 серпня 2016, 18:28
0
0
Сподобалось?
0

Голову Зорянської селищної ради Рівненського району Михайла Олійника затримали на хабарі в півмільйона гривень представники служби безпеки України. Таку суму чиновник вимагав від підприємця за виділення 10 земельних ділянок, загальною площею 1,15 га, які планувалося передаватися місцевій громаді та ветеранам АТО.

Як повідомила прес-секретар УСБУ в Рівненській області Інна Ілючок, співробітники СБ України затримали хабарника на автостоянці поблизу Рівненської облдержадміністрації під час передачі йому всієї суми неправомірної вигоди.

- Це сталося 16 серпня. Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі особою, що займає відповідальне становище). Санкція цієї статті передбачає відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна, - каже Інна Ілючок.

У свою чергу заступник прокурора Рівненської області Мирослав Пацкан додав, що встановлено, що сільський голова вимагав від громадянина півмільйона гривень в обмін на підготовку документів, необхідних для прийняття рішення про виділення останньому у власність 10 земельних ділянок загальною площею 1,15 га, які планувалося виділити місцевій громаді та ветеранам АТО.

– Нині проводяться першочергові слідчі дії у межах зареєстрованого кримінального провадження. Найближчим часом чиновнику буде оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення та обрано запобіжний захід. Досудове розслідування триває, процесуальне керівництво яким здійснює прокуратура Рівненської області, - додав Мирослав Пацкан.

Раніше затриманий був настоятелем Свято-Михайлівського храму УПЦ КП у селі Старожуків Рівненського району. Зорянську сільську раду він очолив у травні минулого року.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися