Переселенці зі сходу побили відомого волинського журналіста і письменника
Кримінал

Переселенці зі сходу побили відомого волинського журналіста і письменника

1 серпня 2014, 09:45
0
1
Сподобалось?
1

26-27 липня на Волині у Любомльському районі відбувався патріотичний табір «Згоранська ватра», під час якого трапився інцидент. Проросійські налаштовані чоловіки побили волинського письменника і журналіста Володимира Лиса. Нападники, до того ж, пустили у хід кастет.

Ситуація набирає на Волині серйозного резонансу і навіть була озвучена на сесії обласної ради. У нападі підозрюють переселенців зі Східної України, яких волонтери безкоштовно поселяють у закладах відпочинку на території Шацьких озер. За словами депутатки Валентини Блінової, Володимир Лис став випадковим свідком розмови проросійськи налаштованих молодиків. У ній вони зневажливо відгукувалися про учасників національно-патріотичного табору і демонстрували неабияке знання тез російської телевізійної антиукраїнської пропаганди. Валентина Блінова зацитувала одну із фраз, почуту волинським журналістом: «А потом их повели на обед. Наверное, человечиной кормили. Они же там ничего другого не едят». Володимир Лис висловив чоловікам своє обурення з приводу цих слів, на що тримав жорстокі побої.

Депутати Волинської обласної ради звернулися до СБУ з проханням детально розслідувати цей випадок. Також говорили про посилення фільтраційних заходів, через загрозу поширення сепаратистських настроїв у місцях тимчасового проживання переселенців. А ще міркували над тим чи варто взагалі приймати в області чоловіків-біженців за сходу.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися