СБУ викрила чиновників МОЗ, які «наварили» понад мільярд на продажі ліків за завищеними цінами
Кримінал

СБУ викрила чиновників МОЗ, які «наварили» понад мільярд на продажі ліків за завищеними цінами

11 лютого 2015, 12:49
0
0
Сподобалось?
0

Служба безпеки України спільно з органами прокуратури викрила механізм завдання збитків Державному бюджету при закупівлі Міністерством охорони здоров’я України лікарських засобів та виробів медичного призначення у 2012-2014 роках. Корупційна схема також призвела до значного подорожчання лікарських засобів, що вдарило перш за все по соціально незахищених верствах населення.

Встановлено, що службові особи одного з найбільших дистриб’юторів фармацевтичної продукції постачали ліки на замовлення МОЗ України за цінами, завищеними на 20-40%. Для цього до документів, необхідних для митного оформлення товарів, вносилися завідомо неправдиві відомості. Таким чином зловмисники отримували надприбутки в обхід встановленої законодавством 10-відсоткової граничної надбавки на оптові ціни на лікарські засоби та вироби медичного призначення, повідомляє прес-центр СБ України.

Протягом 2012-2014 років цією комерційною структурою за посередництва підконтрольних іноземних фірм імпортовано до України на виконання державного замовлення лише за договорами з МОЗ фармацевтичної продукції на суму понад 1 мільярд 260 мільйонів гривень.

Зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України. Триває слідство.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися