Вчора суд відпустив депутата-вбивцю Віктора Лозинського, а сьогодні його знову затримала міліція
Кримінал

Вчора суд відпустив депутата-вбивцю Віктора Лозинського, а сьогодні його знову затримала міліція

12 червня 2014, 10:59
0
1
Сподобалось?
1

Колишній депутат Верховної Ради Віктор Лозинський, засуджений за вбивство, 11 червня достроково вийшов із в'язниці за станом здоров'я. Стан здоров'я Лозинського нібито оцінювали лікарі, які не мають жодного відношення до Пенітенціарної службі. В результаті, ще й за підтримки прокуратури, Бориспільський міськрайонний суд Київщини звільнив Віктора Лозинського. За кілька годин на цю подію гостро відреагував прем'єр-міністр Укрїни Арсеній Яценюк. Він закликав Генпрокуратуру оскаржити судове рішення і притягнути до відповідальності всіх осіб, через дії або бездіяльність яких воно стало можливим.

Оскарження не довелося чекати довго. Уже сьогодні зранку прокуратура Київщини знову пішла до Феміди. А півгодини тому у міністр МВС України Арсен Аваков повідомив на Фейсбуці, що спецгрупа працівників міліції затримала Віктора Лозинського.

Строк екс-депутат отримав за те, що 16 червня 2009 року на території мисливських угідь застрелив мешканця Кіровоградської області Валерія Олійника нібито за вторгнення в його володіння. Це сталося у присутності тодішнього прокурора Голованівського району Кіровоградської області Євгена Горбенка і начальника Голованівського райвідділу міліції Михайла Ковальського.

У квітні 2011 року Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата до 15 років позбавлення волі. Але Лозинський послідовно йшов до уникнення від відповідальності. Навесні 2012 року Апеляційний суд Києва строк на рік. Згодом Вищий спеціалізований суд з цивільних і кримінальних справах пом'якшив вирок Лозинському, скоротивши термін позбавлення волі до 10 років.

 

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися