Зловмисники намагалися продати дитячому онкоцентру фальсифіковані ліки власного виробництва (відео з переліком препаратів)
Кримінал

Зловмисники намагалися продати дитячому онкоцентру фальсифіковані ліки власного виробництва (відео з переліком препаратів)

19 лютого 2015, 22:58
0
1
Сподобалось?
1

Служба безпеки України спільно з прокуратурою Харківської області «накрила» підпільну «фармацевтичну» фабрику. З її конвеєра сходили препарати, що використовуються для проведення хіміотерапії під час лікування онкозахворювань. Фальсифікаторам навіть вдалося укласти угоду на постачання «ліків» одному з дитячих медичних центрів – затримання учасників оборудки відвернуло вчинення цього цинічного злочину.

Встановлено, що організатор злочинної групи, 40-річний харків’янин розробив схему у змові з посадовцями комерційної фірми, яка утилізує ліки із завершеним терміном придатності. Лікарські засоби, які надходили до цього підприємства для знищення, зловмисники фасували у нові упаковки та штампували номери серій і «продовжені» терміни придатності. Підроблені препарати зловмисники збували на території України через аптечні мережі, повідомляють у прес-центрі СБУ.

18 лютого організатора та активних учасників угруповання затримано «на гарячому» під час виготовлення фальсифікату у виробничому цеху.

У ході обшуків співробітники СБУ вилучили спеціальне фармацевтичне обладнання та устаткування для фасування лікарських препаратів, сировину, пакувальну тару, а також близько 10 тонн фальсифікованих ліків відомих вітчизняних та зарубіжних виробників. За попередньою оцінкою, вартість вилучених лікарських препаратів складає близько 20 мільйонівгривень.

Зловмисникам оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст.321-1 (фальсифікація лікарських засобів або обіг фальсифікованих лікарських засобів) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

https://www.youtube.com/watch?v=qY8qzbLAipI&feature=youtu.be


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися