На гутірках «Бандерштату» виступить чеченська жінка-воїн Аміна Окуєва
Культура

На гутірках «Бандерштату» виступить чеченська жінка-воїн Аміна Окуєва

24 липня 2015, 10:21
0
0
Сподобалось?
0

Чеченка за національністю, одеситка за народженням та медик за освітою, Аміна Окуєва з початку військової інтервенції на Сході служить у батальйоні «Київ-2». Окуєва встигла пожити в Чечні та на власні очі побачити жорстокість правлячого режиму, пригнічення простих людей за інакомислення, продажність чиновників та кров. Багато крові. Може, саме це зробило з неї, правовірної мусульманки, жінку-воїна. Її чоловік – Адам Осмаєв. Його намагалися звинуватити у замаху на Володимира Путіна, який нібито мав статися в Одесі. За цим звинуваченням йому постановили вирок – 10 років за гратами. Однак після втечі Януковича справу переглянули, й Адама відпустили із залу суду. За три доби після цього він поїхав на Схід та поповнив ряди бійців миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва, підрозділ якого й очолив після смерті Іси Мунаєва. Аміна ж – на Сході України, втілює в життя свою мрію. «Я хочу, – каже Аміна, – щоб всі народи вийшли з під гніту Російської Імперії та почали будувати самостійне, вільне майбутнє».

На «Бандерштаті» Окуєва розповість чи відрізняються українські мрїї від чеченських та що відчуває жінка, яка вже багато років пліч-о-пліч з чоловіками виборює право на свободу.

Загалом на фестивалі буде чимало теперішніх і колишніх учасників війни на Донбасі. Зокрема очікується приїзд колишнього командира батальйону «Донбас», а нині нардепа від об’єднання «Сампопоміч» Семена Семенченка. У перші місяці бойових дій чимало важливої інформації з передової Україна дізнавалася саме від нього через повідомлення у Facebook. Прибуде на «Бандерштат-2015» також командир полку «Дніпро-1» Юрій Береза, який нині теж працює у парламенті. Він приїде у Луцьк разом зі своїми бійцями. Вони розкажуть, як працює аеророзвідка і проведуть навчання для бажаючих із залученням квадрокоптерів.

Нагадуємо, що фестиваль «Бандерштат» відбудеться у Луцьку 31 липня – 2 серпня.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися