За мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки створять повнометражний мультфільм
Культура

За мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки створять повнометражний мультфільм

19 жовтня 2015, 13:30
0
8
Сподобалось?
8

Компанії FILM.UA і Animagrad розпочали роботу над першим повнометражним мультфільмом за мотивами класичного твору Лесі Українки – «Мавка. Лісова пісня».

Як обіцяють автори ідеї, стрічка буде цікава як дорослим так і дітям. Мультфільм зачарує добром, світлом і своєю барвистістю. «Лісова пісня» була обрана не випадково, адже саме цей твір, в основі якого лежить древня міфологічна культура нашого народу, в точній та поетичній формі розкриває універсальну картину світу, йдеться film.ua.

Мультик не просто перенесе класичну п’єсу на екран. Він стане новим твором з дещо зміненим сюжетом і трагічним тоном оригіналу, зберігши при цьому тонкість, ліричність, красу і казковість п’єси. Історія порадує не лише новими комічними персонажами, але і хеппі-ендом.

В основі сюжету мультфільму – історія кохання лісової німфи Мавки і звичайного сільського хлопця Лукаша. Але не тільки той факт, що вони з різних світів, стане перешкодою для їхнього союзу! Героям доведеться протистояти злу, втіленому в образі Килини – розважливої фабрикантші, охопленої бажанням підкорити природу і зберегти вічну молодість. В її арсеналі – дивовижні механічні розробки. На боці ж Мавки – сила природи, її міць та гармонія.

Прем’єра мультфільму запланована на 2017 рік. Над сценарієм фільму працює творча група «Цукор + 1кг». Прототипами ж всіх основних локацій мультфільму стали реальні українські природні заповідники: українська Венеція – село Вилкове, тунель кохання у Клевані, Буцький каньйон і, звичайно ж, Карпати.
Крім того, до роботи над проектом залучені видатні місцеві таланти: відомий український дизайнер Ольга Навроцька, яка у своїй творчості використовує природні та етнографічні мотиви, а також надихається фентезі. Саме вона виступить художником по костюмах. А саундтрек і пісні до фільму напишуть зірки української сучасної музики. Завдяки такій співпраці слов’янська міфологія і драма XX століть прозвучать сучасно і актуально.

Бюджет стрічки – 5 мільйонів доларів.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися