На «Музейних гостинах» у Рівному можна побачити вироби майстрів із всієї України, скуштувати польову кухню і допомогти військовим
Культура

На «Музейних гостинах» у Рівному можна побачити вироби майстрів із всієї України, скуштувати польову кухню і допомогти військовим

22 травня 2016, 14:42
0
0
Сподобалось?
0

Польова кухня, виступи творчих колективів міста, вишиванки на будь-який смак, вироби із дерева, глини, соломи та ще багато іншого можна побачити сьогодні в Рівному на щорічному фольклорно-етнографічному святі «Музейні гостиниу . Цьогорічні «Гостини» зібрали більше 400 народних умільців і майже 100 творчих колективів із різних куточків України. Проходять вони традиційно у парку «Молоді» поблизу краєзнавчого музею вже 25-ий рік поспіль.

Як розповів директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига, «Музейні гостини» щороку об'єднують все більше людей.

- Адже про наше фольклорно-етнографічне свято вже знають у багатьох містах України і майстри самі висловлюють бажання приїхати на нього. Цьогорічні ювілейні гостини мають багато особливостей. Окрім традиціної виставки-продажу виробів майстрів сучасного декоративно-ужиткового мистецтва, виступів фольклорних гуртів, танцювальних колективів та окремих виконавців, вони мають ще благодійну складову, адже волонтери сьогодні збирають кошти на підтримку наших військових, - каже Олександр Булига.

А також додає, що цьогоріч дуже багато рівнян і гостей міста завітали на свято і зараз воно саме в розпалі.

І справді в парку «Молоді» нині й яблуку ніде впасти. Рівняни активно оглядають те, що представили народні умільці, фотографуються у «Писанковому саду», куштують польову кухню. А дітей розважають козаки з табору «Гайдамаки». Також вони матимуть змогу написати листи та зробити малюнки, які будуть відправлені військовим у зону АТО. Окрім того, в парку можна намалювати собі патріотичний боді-арт.

Власне, патріотична тематика цьогоріч переважає на «Музейних гостинах». Адже окрім вишиванок, у тому числі з автентичними українськими орнаментами, на святі можна побачити чимало виробів у кольорах прапора, з українською символікою і червоними маками. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися