У Рівному проводять екскурсії місцями розкопок середньовічного замку
Культура

У Рівному проводять екскурсії місцями розкопок середньовічного замку

14 липня 2016, 12:32
0
0
Сподобалось?
0

Яку інтригу навколо розкопок середньовічного замку в Рівному розкриють археологи в серпні? Що вдалося знайти під час дослідження? Чим особливі знахідки та чи вдасться рівнянам пройтися підземеллями споруди? Відповіді на ці та інші запитання у Рівному дають під час безкоштовної археологічної екскурсії.

Поки що такий захід відбувся експериментально. Втім вже з'явилося чимало охочих побачити місця в центрі міста, де вже більше двох місяців тривають розкопки. До того ж екскурсія стала інтерактивною.

Раніше на місці, де знаходився замок, розкопок не проводили. Коли ж тільки розпочали дослідження, то мали на меті виявити, що залишилося від палацу князів Любомирських, зведеного в 18 столітті, а також зробити висновки про те, чи можна вважати цю територію археологічною пам’яткою. Адже є відомості про те, що у 15 столітті, там був замок.

Наразі ж археологи натрапили на залишки середньовічної фортифікаційної споруди. А серед знахідок виявили предмети побуду, фрагменти посуду, козацькі люльки 17 століття, монети та інші старожитності.

Як розповів начальник управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому Тарас Максименко, екскурсії вже нині користуються популярністю серед рівнян.

- Поки що відбулася лише одна ексурсія, яку проводив особисто. Наразі вже записалося дві групи охочих побачити місця розкопок і дізнатися більше про роботу археологів. Тому зараз готуємо людину, яка зможе професійно проводити такі екскурсії. Під час таких оглядів рівняни зможуть побувати на місцях досліджень, побачити, як працюють зі знахідками, та й самим покопати, попрацювати щіточками. Відбувалося все це під наглядом фахівців. Особливо це подобається дітям. Такий формат інтерактивної археології цікавий рівнянам, тому екскурсії триватимуть й надалі. А вже в серпні ми зможемо відкрити ще одну інтригу навколо розкопок і надіємося на нові цікаві знахідки, - каже Тарас Максименко.

Вікторія Ричко


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися