Культура

У Рівному відбудеться перший міжнародний кінофестиваль «Місто Мрії»

2 серпня 2016, 12:52
0
0
Сподобалось?
0

Більше 200 робіт із 43 країн світу надійшло на перший Рівненський міжнародний кінофестиваль «Місто Мрії». Проходитиме він із 24 до 28 серпня в обласному центрі.

Як повідомив директор Рівненського міжнародного кінофестивалю «Місто Мрії» Віктор Булига, ідея проведення такого фестивалю в Рівному виникла після того, як він помітив, що у нашому місті є попит на такі заходи.

 - Окрім того, коли минулого року, один із рівненських фільмів був відібраний на Канський фестиваль, я зрозумів, що ми маємо, що показати. Тому й вирішив організувати міжнародний кінофестиваль «Місто Мрії», де будуть представлені стрічки професійних кіноматографів. Приємно, що охочих взяти у ньому участь виявилося чимало. Так, нам надійшло більше 200 робіт від представників 43 країн світу. З них 68 було відібрано для показу в фестивалі. Дати, коли проходитиме захід теж обрали невипадково. Адже розпочнеться фестиваль на День незалежності 24 серпня і завершиться на День міста Рівного 28 серпня. А в одному з конкурсних фільмів під назвою “Вільні люди” знявся рівнянин Андрій Ляшук, - зазначив Віктор Булига.

У свою чергу лен журі кінофестивалю «Місто Мрії», продюсер компанії Wilhelm Creative Center Віктор Вільгельм, на фестивалі він представить свій фільм “Осінні спогади”.

- Це історія про події, які нині відбуваються в Україні, зокрема в зоні АТО. Героєм фільма є учасник АТО, який і зіграв практично самого себе, - каже Віктор Вільгельм.

Нагадаємо, організаторами Рівненського міжнародного кінофестивалю “Місто Мрії” є Українська Асоціація Маркетингу, Виконавчий комітет Рівненської міської ради. Генеральний партнер: Будівельна компанія «Стоград». Партнери: Державне агентство України з питань кіно, Рівненська обласна державна адміністрація, Рівненський обласний благодійний фонд «Любіть Україну».

Конкурсна програма кінофестивалю поділена на дві: міжнародну та національну. До міжнародної входять: повнометражне ігрове кіно, короткометражне ігрове кіно, короткометражне документальне кіно, короткометражне анімаційне кіно. Національна конкурсна програма включає, повнометражні фільми українських авторів та короткометражні фільми українських авторів.

До складу журі увійшли Сергій Тримбач (Україна) кінокритик, кінознавець, сценарист, голова Національної спілки кінематографістів України; Юрій Ігруша (Білорусь) продюсер, режиссер, сценарист, генеральний продюсер компанії «БелФільм»; Віктор Вільгельм (Чехія) продюсер компанії Wilhelm Creative Center; Алі Фахр Мусаві (Іран) кінорежисер; Ахтем Сеітаблаєв (Україна) кінорежисер, актор, телеведучий; Ольга Кременецьа (Білорусь) продюсер, сценарист; Андрій Бабік (Україна) президент Гільдії сценаристів України, заступник Голови громадської Ради при Держкіно України; Дмитро Лінартович (Україна) актор театру і кіно; Ілля Свідлер (Україна) продюсер, президент Міжнародної організації CinemaHall.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися