Культура

Архієпископ спокутує гріхи у... жіночій компанії та зі спиртним

27 листопада 2016, 15:20
0
0
Сподобалось?
0

Місяць тому віруючих в Україні шокувала інформація про спосіб проведення вільного часу архієпископом Тернопільським і Подільським Української автокефальної православної церкви Мстиславом. Він разом з підлеглими йому священнослужителями добряче погуляв у одному з тернопільських барів. Мстислав та його товариші вживали алкоголь, танцювали з жінками та побилися з відвідувачами. Втихомирювати панотців довелося поліції. Цю історію дослідили журналісти ТСН. Після того як скандальне відео з продовженням стало публічним, Архієрейський собор відправив Мстислава в монастир на покаяння. Це найм’якше покарання, яке могло бути. Адже Мстислав є монахом і за один вечір порушив купу канонів.
Відзначимо роботу журналістів ТСН, які забезпечили оперативний супровід цій справі й вирішили перевірити, як же насправді опальний архієпископ замолює свої гріхи. Телевізійники провели інспекцію по усіх чоловічих монастирях УАПЦ. Усього діючих є п’ять – три у Прикарпатті та два на Львівщині. Однак у жодному з них Мстислав не з’являвся. Виявили ж архієпископа у Тернополі у власній квартирі. Тут він у своєрідній відпустці. Але не сам. Журналісти зафіксували, що разом з ним у помешканні перебувала жінка. Пізнього вечора вона залишила оселю священика і поїхала на таксі. З’ясувалося, що ця пані заміжня і має двох дітей. Спостереження за квартирою Мстислава тривало кілька днів. Архієпископа постійно відвідував його секретар, теж учасник дебошу в тернопільському барі. Більше того, у такий же спосіб часом вони відпочивають і зараз. Є свідчення, що Мстислав та секретар разом виїжджали за місто. І не просто виїжджали. Архієпископа неодноразово бачили в нетверезому стані.
Предстоятель УАПЦ митрополит Макарій пообіцяв, що тепер до архієпископа-гуляки застосують жорсткіші санкції, можливо, аж до позбавлення сану.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися