Мінфін хоче звільнити від податків мінімальну зарплату
Економіка

Мінфін хоче звільнити від податків мінімальну зарплату

19 серпня 2015, 18:55
0
0
Сподобалось?
0

Міністерство фінансів пропонує встановити нульову ставку податку на прибутки фізичних осіб на увесь розмір мінімальної зарплати з 1 січня 2016 року. Про це заявила заступник міністра фінансів Олена Макеєва.

За її словами, планується знизити і розмір єдиного соціального внеску (ЄСВ), середнє значення якого на сьогодні становить 41%. МВФ запропонував знизити ставку ЄСВ до 28%, але Мінфін може знизити ще більше, якщо будуть знайдені компенсатори. Зниження ЄСВ на 1% призведе до зниження надходжень до бюджету на 5 млрд грн.
За словами заступника міністра, компенсувати зниження ставок планується за рахунок скасування спеціального режиму за податком на додану вартість для сільгоспвиробників (що дасть змогу залучити додатково майже 11 млрд грн), легалізації грального бізнесу, боротьби з контрабандою і податковими ямами.
Мінфін під час податкової реформи пропонуватиме принаймні на три роки ввести заборону на будь-які зміни до Податкового кодексу, щоб переконати бізнес у стабільності правил гри і стимулювати таким чином детінізацію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися