Назвали розмір найбільшої української пенсії
Економіка

Назвали розмір найбільшої української пенсії

22 березня 2017, 08:59
0
0
Сподобалось?
0

Найбільша пенсія в Україні – 58,7 тисячі гривень, її отримує герой України, льотчик-випробувач. Сучасним пенсіонерам такі пенсії призначати не можна, за рішенням уряду, діють обмеження – не більше 10,7 тисячі гривень на одну людину. Однак "різати" вже призначені виплати заборонено законом.

"Судді, які вийдуть на пенсію в цьому році, обмеження "не вище 10,7 тисячі на пенсії" не відчують – для них Конституційний суд цю норму скасував," -розповідає виданню Сегодня старший науковий співробітник інституту демографії Лідія Ткаченко.

Як пише на своїй сторінці в соцмережі нардеп Віктор Пинзеник, суддям Конституційного Суду на пенсії бідувати не доведеться. Так, пенсія "Служителів Феміди" буде більше 200 тисяч гривень (80% від зарплати).

Середній розмір пенсії на даний момент – 1828 гривень. При цьому середня пенсія судді – 22 тисячі, нардепа – 15 тисяч, вченого – 3,7 тисячі, чиновників – 3,3 тисячі гривень. Майже два мільйона українських пенсіонерів отримують менше 1400 гривень, 2,4 мільйона – менше 1500 гривень. Серед "багатих пенсіонерів" (з пенсією більше 10 тисяч) – 19 тисяч українців, це 0,2% від загальної кількості жителів "на заслуженому відпочинку".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися