Нові правила надання субсидій: відтепер декларувати треба доходи всієї сім’ї
Економіка

Нові правила надання субсидій: відтепер декларувати треба доходи всієї сім’ї

7 травня 2018, 11:43
0
0
Сподобалось?
0

Відтепер отримувачі субсидій мають декларувати доходи всіх членів сім’ї, навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами.

Про це повідомляє Урядовий портал на сторінці у Facebook. 

“Мінсоцполітики з 1 травня 2018 року змінює форму Декларації про доходи. Відтепер декларувати необхідно буде доходи всіх членів сім’ї (чоловіка, дружини та неповнолітніх дітей), навіть тих, які зареєстровані за іншими адресами”, - йдеться у повідомленні.

В уряді зазначили, що є чимало сімей, в яких чоловік прописаний за одною адресою, дружина і діти за іншою. Чоловік працює, дружина, наприклад, у декретній відпустці або взагалі не працює. “Таким сім’ям раніше, враховуючи те, що дружина зареєстрована з дітьми в помешканні одна, надавалася чимала субсидія, доходи чоловіка не враховувалися, але гроші щомісяця він приносив саме в цю сім’ю”, - наголошують у КМУ.

Водночас у таких випадках на помешкання, де прописаний чоловік, оформлювалася субсидія, виходячи з кількості не зареєстрованих, а фактично проживаючих осіб. Відповідно доходи такої людини не бралися до уваги для призначення допомоги ні там, ні тут.

“При цьому соціальні норми житла та соціальні нормативи житлово-комунального обслуговування за адресою домогосподарства на таких осіб не розраховуються. Таким чином, держава реагує на соціальну несправедливість та турбується про возз’єднання українських сімей”, - підкреслили в Кабміні.

 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися