Економічні пропозиції українського уряду: ліквідація податкової поліції, скорочення кількості податків
Економіка

Економічні пропозиції українського уряду: ліквідація податкової поліції, скорочення кількості податків

6 серпня 2014, 17:28
0
1
Сподобалось?
1

Сьогодні прем'єр-міністр Арсеній Яценюк презентував на засіданні кабміну пропозиції щодо податкової реформи. За його словами, саме надмірна кількість податків та недолуга система оподаткування призводить до того, що Україна є непривабливою для ведення бізнесу.

«Ми - 164 у рейтингу «Doing business», десь між Нігерією та іншими не менш привабливими», - зазначив прем'єр.

Отож Арсеній Яценюк пропонує скоротити кількість податків з 22 до 9. Зокрема, йдеться про скасування низки зборів за провадження деяких видів підприємницької діяльності, скасування надбавки на природний газ для споживачів усіх форм власності, рентної плати за транспортування нафти і газу, збору за місця для паркування транспорту, туристичного збору, а також збору на виноградарство, садівництво та хмелярство, пише «Українська правда».

Акцизний податок буде трансформовано і об'єднано з низкою інших.

«Акцизний податок - це податок на розкіш, а тому в рамках нового акцизного збору ми вводимо класичний податок на розкіш, переводимо туди реєстрацію першого транспортного засобу, екологічний податок із палива та цінову надбавку по тарифу за електроенергію», - сказав прем'єр.

Так само, за словами Яценюка, пропонується реформувати систему сплати ПДВ у аграрній сфері, а також встановити єдиний орендний платіж за користування водою та земельними надрами.

Також Кабмін пропонує частково зменшити єдиний соціальний внесок по зарплатах. Зараз він складає 41%. Окремо з доходу фізичних осіб стягують 17% податку. Таким чином загальне податкове навантаження на зарплатню складає 55%, в той час як в економічно розвинутих країнах Євросоюзу навантаження складає 36%.

«Ми пропонуємо встановити фіксовану плату у 41% для кожного працюючого з мінімальної зарплати. Все, що вище мінімальної зарплати, ми пропонуємо оподатковувати не на 41, а на 15%», - сказав Яценюк.

Ну і на радість усім бізнесменам Кабмін пропонує ліквідувати податкову міліцію та створити цивільну службу фінансових розслідувань.

За його словами, на сьогоднішній день перевірку підприємців на предмет сплати податків здійснюють не лише фіскальна служба і податкова міліція, а й департаменти боротьби з економічними злочинами в МВС (2 підрозділи) та СБУ.

«Ми пропонуємо ліквідувати в усіх цих органів функції, які їм не притаманні і створити цивільну службу фінансових розслідувань і нарешті поставити крапку в хабарництві з боку правоохоронців щодо підприємців», - додав він.

Він звернувся до членів парламенту з проханням підтримати відповідні законопроекти вже наступного пленарного вівторка.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися