Старт запуску біометричних паспортів в Україні відтягується
З перших уст

Старт запуску біометричних паспортів в Україні відтягується

6 січня 2015, 09:42
0
0
Сподобалось?
0

Територіальні підрозділи державної міграційної служби поки не розпочали приймати документи на оформлення біометричних паспортів громадянина для виїзду за кордон.

Про це повідомляють читачі «Європейської правди», також ці дані підтверджує Державна міграційна служба (ДМС).

«Відразу після завершення підготовчих заходів буде визначено дату, з якої територіальні підрозділи почнуть приймати заяви з оформлення біометричних документів, яка буде оприлюднена на веб-сайті ДМС України», - зазначено нині на сайті ДМС.

В прес-службі ДМС визнали, що перші заявники зможуть подати документи на «біометрику» лише за тиждень.

«Юридично видача біометричних закордонних паспортів розпочалася з 1 січня, однак технічно станом на сьогодні, 5 січня, документи на їх оформлення не приймаються. Це пов'язано з новорічними святами. Але вже 12 січня можна буде подавати документи. Зрештою буде обладнано 600 робочих місць. Ми забезпечили захищений зв'язок та закупили необхідне обладнання, але воно ще не надійшло до України через те, що гроші були виділені пізно. Ми очікуємо, що орієнтовно 20 січня обладнання надійде до країни, тоді приймання документів на біометричні паспорти буде проходити в повному обсязі», -  запевнив керівник прес-служби ДМС Сергій Гунько Сергій Гунько.

Як відомо, видача біометричних документів є однією з вимог ЄС до України в рамках виконання плану дій з візової лібералізації.

Україна має налагодити безперебійну та недискримінаційну процедуру видачі паспортів, захисту персональних даних та гарантувати, що документи не видаються не громадянам України.

Уряд розраховує, що наприкінці травня Євросоюз ухвалить політичне рішення про скасування візового режиму для поїздок за кордон громадян України, що мають біометричні паспорти. Водночас наразі з боку ЄС не було офіційних підтверджень цього наміру. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися