До кінця грудня у Луцьку буде така ж поліція
З перших уст

Щоб стати поліцейським у Луцьку, треба заплатити долари?

18 вересня 2015, 10:41
0
0
Сподобалось?
0
Лучанка Оксана одна із 4200 конкурсантів, які виявили бажання потрапити у місцеву поліцію. Їй 30 років, за професією юрист. Що спонукало успішну жінку здійснити такий поворот долі? Каже: бажання змінювати цю країну і ламати систему зсередини. Наразі Оксана проходить конкурсний відбір і на умовах конфіденційності погодилася поділитися своїми спостереженнями. 
 
Тести про картини Модільяні
– Кажуть, що чи не найважчими виявилися для всіх тести.
– Я набрала 43 бали із 60 можливих. Питання були найрізноманітніші: і на логічне мислення, і на математичні знання (вправи з геометрії та алгебри також). Для прикладу, конкретно мені випало: «Гегель казав, що історія – це…» і п’ять варіантів відповідей. У мене вища освіта й гарний досвід роботи, я знаю, хто такий Гегель, чим він займався, проте дослівно, що він казав про історію, не пам’ятала. Отут треба було бути уважною. Або: «Характерною рисою картин Модільяні було…» – і також варіанти відповідей. 
– А як проходив процес відсіювання? Після кожного етапу конкурсантів меншає?
– Якщо чесно, я й досі не знаю, яким чином цей процес відбувається. Після кожного етапу мені на електронну пошту приходило запрошення на наступний конкурс. Також телефонували й зазначали час і місце збору. Зараз, наприклад, я чекаю запрошення на проходження чергового етапу, але чи покличуть – не знаю… 
«Проблеми по-чоловічому є?» – запитали дівчину
– Тобто медогляд і фізпідготовку ви вже пройшли?
– Медичний огляд ми проходили перед іспитом на фізичну підготовку. У звичайній поліклініці. Лікарі не «напрягалися» з нашим оглядом. Пам’ятаю, дерматолог, копирсаючись у документах, спитав: «Проблеми по-чоловічому є?» У мене щелепа відпала: ні, кажу йому, нема, бо я взагалі-то дівчинка! А от іспит із фізпідготовки особисто для мене не був важким, адже я у хорошій формі. Потрібно було пробігти на швидкість 100 метрів,  кілометр і виконати згинання та розгинання рук в упорі лежачи (хлопці підтягувалися). І мені категорично не сподобалось, як деякі тренери (а це були викладачі-фізкультурники нашого Східноєвропейського університету), приймали ці нормативи. Наприклад, відтискання від підлоги має здаватись так, щоб кут у згині руки був 90 градусів, корпус рівненько. Але траплялися такі панянки, які ледь-ледь згинали руки, корпусом вигинались, як змійки, і їм це зараховувалось! Далі стометрівка – при мені троє дівчат побігли не на команду «руш», а на «увага». Це давало їм 1,5 секунди фори, що є вирішальним. На моє зауваження ніхто не звернув уваги, ніби оглухли всі враз. Та забіг на кілометр показав, хто є хто. Але знов-таки, я ж не знаю, кому які потім результати ці тренери позаписували… 
– Тобто чутки про кілька тисяч доларів хабара небезпідставні?
– Так, такі чутки ходять і між конкурсантами. Мовляв, 25 тисяч гривень – і ти в поліції. Але за руку нікого не схопили. Загалом атмосфера між нами хороша, бажаємо успіху один одному. Тут зібрались абсолютно різні люди. Когось покликала ідея змінити країну, когось спокусила велика зарплата, а когось жінка за руку насильно привела і контролює, щоб не втік часом, – бачила і таких (сміється. – Авт.). Багато сільських, безробітних. 
– А які враження залишила по собі військово-лікарська комісія?
– Мені здалося, що старі кадри прориваються до нової системи. Всіх кандидатів закликали по алфавіту, а працівників МВС поза чергою і з таким: «Юра, заходь». А в Юри пузо до колін і три підборіддя. Ми і досі дивуємося, як цей Юра підтягувався 12 разів та здавав біг на швидкість!  
– І які ваші шанси потрапити у луцьку поліцію?
– У нас найбільший конкурс по Україні. На одне місце претендує 26 осіб. 
Мирослава КОСЬМІНА
 

Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися